Documentarul „Marinarul”, proiectat la muzeul bârlădean

Duminică, 30 octombrie, de la ora 11.30, bârlădenii sunt invitați la filmul documentar „Marinarul / The Sailor”, realizat în 2021 și regizat de Lucia Kasova, din Slovacia. Pelicula va fi proiectată la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și face parte din Programul KineDok, de distribuție alternativă de film documentar creativ, demarat în anul 2015 de Asociația One World România.

„Care este prețul libertății? Paul Johnson a navigat toată viața în jurul lumii. A iubit, a băut și a trăit nesăbuit, fără să trăiască cu adevărat pe uscat. Acum împlinește 80 de ani. Atât el, cât și vasul său nu mai sunt în posibilitatea să navigheze. Bea un litru de vodcă pe zi și contemplă viața și moartea. Ce se află la capătul unei astfel de călătorii? Este oare singurătatea? Care este relația dintre libertate și egoism? Realizarea unui vis are întotdeauna un sfârșit amar?”, este invitația lansată de reprezentanții Asociației One World Romania.

Programul KineDok a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia, împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene, respectiv Slovacia, Croația, România și Ungaria. În 2015 au fost organizate proiecții în 18 orașe din România, nu doar în săli de cinema ci și în cluburi, cafenele, galerii ori fabrici dezafectate. În 2016, s-au alăturat programului și Polonia și Norvegia, iar în România proiecții au fost organizate în 21 de orașe. În 2017, KineDok s-a extins și în Bulgaria.

În acest an, la a opta ediție, programul se desfășoară în șase țări partenere: Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România. Fiecare dintre statele participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele șase ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.