Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad, în rețeaua „Biblioteca romă pentru copii”

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad se numără printre cele cinci instituții de profil din România selectate pentru a face parte din Rețeaua „Biblioteca romă pentru copii”, proiect implementat de către Asociația „Harap Alb” și Asociația „Comunitățile Viitorului”.

Redeschiderea oficială, în cadru festiv, a proiectului „Biblioteca romă pentru copii” („Children’s Roma Library”), a avut loc pe 4 octombrie, la Biblioteca Națională a României, în Sala pentru copii, la eveniment luând parte Excelența Sa Therese Hydén, Ambasadorul Suediei în România. Biblioteca bârlădeană a fost reprezentată de Andreea Mihaela Hanganu, bibliotecar în cadrul Secției de limbi străine și tineret.

„Activitățile ce vor fi implementate, odată cu derularea proiectului, presupun: • echiparea bibliotecilor cu un kit de cărți (10 titluri) și materiale educaționale pentru copii (organizată de Asociația „Harab Alb” și partenerii); • participarea la o instruire, în perioada 4 – 7 octombrie, la București și Târgu Jiu, fiind inclusă și participarea la Conferința Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (organizată de Asociația „Harab Alb” și partenerii); • organizarea a trei evenimente locale de lectură pentru copii preșcolari sau de școală primară (organizate local de biblioteca selectată); • organizarea unui atelier cu părinți și copii de vârste cuprinse între 2 – 3 ani (activitate organizată local de biblioteca selectată); • o întâlnire cu educatori din învățământul preșcolar (activitate organizată local de biblioteca selectată)”, au precizat reprezentanții Primăriei Bârlad.

Pentru ca proiectul să poată fi derulat în cele mai bune condiții, personalul Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad invită cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar să i se alăture pentru a participa la proiect. Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0235/411.001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.