Atletă CSS Bârlad, vicecampioană națională la 10.000 metri marș

Atleta Sorana Țuțu, legitimată la CSS Bârlad, este proaspăta vicecampioană națională în proba de 10.000 metri marș la categoria U20. Rezultatul excelent a fost obținut în week-end, la etapa finală a Campionatului Național de Marș, de la Timișoara.

Municipiul Timișoara a găzduit duminică, 23 octombrie, Campionatul Național de Marș pentru Seniori și Tineret (U23) – 10 kilometri – Individual și pe Echipe, desfășurat în jurul Stadionului „Dan Păltinișanu”. Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a participat cu o singură atletă, în speță mărșăluitoarea Sorana Țuțu (19 ani), inclusă în categoria Junioare 1 (U20) și antrenată de profesorul Lucian Bolgar.

Fiind vorba despre o cursă dificilă și pe o distanță mare, doar 15 sportive din țară s-au încumetat să ia startul. La final, atleta CSS Bârlad a reușit să se claseze pe locul II la categoria U23, obținând medalia de argint și titlul de vicecampioană națională, și pe locul IV la categoria de Senioare.

Trebuie spus că, tot în acest an, mai exact pe 13 februarie, Sorana Țuțu a cucerit medalia de aur și titlul național în proba de 10 kilometri de la Campionatul Național de Marș, desfășurat tot în Timișoara. Grație acestui rezultat, mărșăluitoarea originară din comuna Perieni s-a calificat la Campionatul Mondial de Marș din Oman, stat situat în Orientul Mijlociu (4-5 martie) și la Campionatul Balcanic de Marș din Grecia (3 aprilie). La Balcaniadă, sportiva a reprezentat cu onoare România: a cucerit medalia de bronz în proba de 10 kilometri, depășindu-și totodată și recordul personal.

Tot în 2022, în urma participării la „Patras Race Walking Festival 2022 & Greek Championships for 20.000 meters Race Walking Men – Women” din Grecia (8 mai), s-a calificat la Campionatul Mondial de Atletism U20, găzduit de Cali, un important oraș din Sud-Vestul Columbiei (2-7 august).

Nu în ultimul rând, la Campionatul Național de Marș – 20 kilometri pentru Seniori, U23 și U20 – Individual și pe Echipe de la Craiova (25 iunie), Sorana a obținut medalia de aur și titlul de campioană la Junioare 1, respectiv medalia de argint și titlul de vicecampioană la categoria Tineret. În plus, aceeași prestație a dus la îndeplinirea baremului în vederea calificării pentru ediția de anul viitor a Campionatului European de Atletism pentru Tineret (European Athletics U23 Championships) din Espoo, Finlanda, ce va avea loc între 13-16 iulie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.