Rusoaică cu documente false, oprită la Albița

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa cercetează o tânără cu cetățenie rusă care a prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie, pentru ea şi copilul minor care o însoţea, false, cu scopul de a ajunge în Franţa.

Pe 19 septembrie, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în țară, pasageri într-un microbuz cu destinația Franţa, o tânără, cetăţean rus în vârstă de 26 de ani, cu fiul minor.

 La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate (paşapoarte), mama a prezentat și un permis de şedere eliberat pe numele ei de autoritățile din Franţa. Totodată, poliţiştii de frontieră au observat că paşaportul minorului avea aplicată o viză echivalentă unui permis de şedere, similară celor emise de Consulatul General al Franţei la Moscova.

În baza profilului de risc existent pe linia migraţiei ilegale şi existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de şedere şi viza aplicată nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Ca urmare a celor constatate, persoanelor respective nu li s-a permis continuarea călătoriei, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.