Din primăvară, elevii din Bădeana vor face sportul într-o sală modernă

Peste numai jumătate de an, elevii care învață în Școala cu clasele I-VIII Bădeana, comuna Tutova, se vor bucura de condiții moderne atunci când vor face orele de educație fizică. Motivul: a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la sala de sport ce va fi construită prin Compania Națională de Investiții.

În septembrie 2020, Ion Corciovă, primarul comunei Tutova, făcea public faptul că, pe 27 iulie 2020, a fost aprobată suplimentarea listei din subprogramul „Săli de sport”, finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI), și că, pe acea listă, a fost inclusă și comuna Tutova, astfel că „dorința tinerilor de a avea un spațiu unde să își desfășoare activitățile sportive, indiferent de vreme, a fost îndeplinită”.

De atunci și până acum, au fost făcuți mai mulți pași, inclusiv finalizarea licitației pentru contractul privind „Proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului combustibil gaz «Sală de educație fizică școlară, comuna Tutova, sat Bădeana, județul Vaslui»”. Obiectivul de investiții va fi realizat de Asocierea Urban Proiect SA & Frenauto Universal SRL & ABV Total Proiect SRL, care a câștigat licitație cu suma de 1.983.164,42 lei fără TVA.

Acum, la finele lunii septembrie 2022, adică la doi ani de la anunțul inițal al edilului, acesta și-a informat prietenii virtuali despre faptul că, de azi, constructorul va demara efectiv lucrările de construire a sălii de sport.

„În data de 26.09.2022, am primit din partea Companiei Naționale de Investiții Ordinul de începere a lucrărilor de execuție privind obiectivul de investiții «Sală de educație fizică școlară, sat Bădeana, comuna Tutova». Potrivit ordinului, se dispune începerea lucrărilor pentru obiectivul mai sus menționat începând cu data de 29.09.2022, fiind, totodată, stipulată și durata de execuție a investiției, respectiv 6 luni. Acest lucru înseamnă că, până în primăvara anului 2023, investiția trebuie finalizată. Urez constructorului «Spor la muncă!» și așteptăm cu nerăbdare ca activitățile sportive pe care elevii Școlii Bădeana le fac astăzi în condiții improprii să se desfășoare în condiții demne anilor în care trăim”, a transmis primarul Corciovă prin intermediul contului de socializare.

Investiția este finanțată cu fonduri de la bugetul de stat, prin CNI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.