Copiii pasionați de sport, din Bârlad, invitați la competiții de cros și baschet 3×3

La finele acestei săptămâni, copiii din Bârlad sunt invitați să ia parte la diverse activități sportive pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității, respectiv Săptămâna Europeană a Sportului. Astfel, sâmbătă, 24 septembrie, elevii din ciclurile primar și gimnazial vor putea alerga în cadrul celei de-a doua ediții a „Crosului Copiilor”. Cei interesați se pot înscrie apelând numărul de telefon 0768.345.161 (Narcis Dumitrașc) sau chiar în ziua competiției, începând cu ora 8.00, în fața Parcului „Mihai Eminescu” Bârlad. Primul start va avea loc la ora 10.00.

Crosul se va desfășura pe următoarele categorii: clasa pregătitoare (distanța de 200 metri), clasele I-II (300 metri), clasele III-IV (600 metri), clasele V-VI (800 metri) și clasele VII-VIII (1.000 metri). La final, cei mai buni vor fi premiați de organizatori. Activitatea sportivă este inclusă în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, marcată în acest an între 16-22 septembrie.

De asemenea, duminică, 25 septembrie, copiii care știu să joace baschet dar nu au practicat acest sport sunt invitați să ia parte la evenimentul „3×3 #BeActive Basketball”, organizat de Baschet Club Sonicks Junior Bârlad. Activitatea va avea loc în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, începând cu ora 10.00.

Nu se va juca baschetul tradițional, în care fiecare echipă are pe teren câte cinci sportivi, ci streetball, o variantă de stradă, în care se vor înfrunta câte trei adversari de la fiecare echipă. La final, vor fi oferite premii în valoare totală de 9.000 de lei. Vor avea acces în sală toți cei care vor să fie prezenți, în limita locurilor disponibile în tribune, indiferent de vârstă.

Activitatea face parte din cadrul Săptămânii Europene a Sportului, sărbătorită anual între 23-30 septembrie, inițiativă condusă de Comisia Europeană care vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile practicii sportive și ale activității fizice regulate. Săptămâna Europeană a Sportului promovează activitățile fizice și sportul pentru un stil de viață sănătos, la nivelul Europei și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.