A încercat să treacă frontiera cu un permis fals asupra sa

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița cercetează un tânăr cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia au găsit un permis de conducere fals.

Pe 26 septembrie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager al unui microbuz, un tânăr cu cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra tânărului un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din Republica Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, constatându-se că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în luna martie a acestui an, fiind în Italia, şi-a pierdut pemisul de conducere valabil deţinut şi pentru că avea nevoie de permis de conducere la locul de muncă avut, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.