Rugby Club Bârlad debutează în Campionatul Național de Rugby 7 al Ligii Naționale de Rugby

Clasată pe locul VII după sezonul regulat al Ligii Naționale de Rugby (LNR), sezonul competițional 2022, reprezentativa de rugby a Bârladului a disputat deja două partide din Play-Out-ul competiției. În timp ce se pregătește pentru celelalte șapte etape ale fazei finale, Rugby Club (RC) Bârlad, antrenată de Ioan Harnagea, va lua parte și la Campionatul Național de Rugby 7, ediția 2022.


Competiția se adresează echipelor afiliate la Federatia Română de Rugby (FRR), ce au depus o cerere de înscriere până la data de 24 iunie. Acestea sunt: CSU Arad, CS Știința Petroșani, CS Politehnica Iași, CSU Alba Iulia, CS Dinamo-CS Sportul Studențesc, CSM Sibiu, RC Bârlad, CSU Phoenix Brașov, RC Gura Humorului, CSM Constanța, CSM Galați, CS Olimpia București, RC Grivița și CS Universitatea Cluj. De asemenea, în competiție va participa cu statut de invitată, fără să puncteze, o selecționată reprezentând Republica Moldova.
Ca și în anii precedenți, competiția cuprinde trei turnee, respectiv etapa 1 – Iași (10-11 septembrie), etapa 2 – Gura Humorului (17-18 septembrie) și etapa 3 – București, Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” (24-25 septembrie). În cadrul unui turneu, partidele se vor disputa de-a lungul a două zile de competiție, iar sistemul de disputare al turneelor va fi următorul: în prima zi de competiție (sâmbătă), cele 15 echipe participante vor fi împărțite în patru grupe preliminare (trei grupe de patru echipe, o grupă de trei echipe) și se va juca în sistem fiecare cu fiecare. După disputarea tuturor partidelor, se va întocmi clasamentul prin acordarea de 3 puncte la victorie, 2 puncte în caz de egalitate și 1 punct pentru înfrângere.
În ziua a doua de competiție (duminică), pe baza clasamentelor din prima zi se vor alcătui patru grupe, după cum urmează: Grupa Locurilor 1-4 (echipele situate pe primul loc în faza grupelor preliminare); Grupa Locurilor 5-8 (echipele situate pe locul al doilea în faza grupelor preliminare); Grupa Locurilor 9-12 (echipele situate pe locul trei în faza grupelor preliminare); Grupa Locurilor 13-15 (echipele situate pe locul patru în faza grupelor preliminare, respectiv pe locul trei din grupa de trei echipe). Mai multe detalii despre modul de desfășurare a competiției pot fi găsite accesând următorul link: https://rugbyromania.ro/campionatul-national-de-rugby-7-seniori-se-disputa-in-septembrie/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.