Primăria Vaslui vă invită să priviți cerul

„Privește cerul Vasluiului! – Observații astronomice nocturne”, se numește manifestarea pe care Primăria municipiului Vaslui o organizează pe 13 august în colaborare cu secția de Astronomie a Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. În cadrul „Zilelor Culturale ale Municipiuli Vaslui” vasluienii vor putea privi cerul prin lentilele telescopului.

În colaborare cu secția de Astronomie a Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Primăria municipiului Vaslui, prin Biroul de activități culturale și sportive, organizează un eveniment inedit pentru vasluieni în cadrul „Zilelor Culturale ale Municipiului”.

Pe 13 august, pe platoul din fața Teatrului de Vară, cu începere de la ora 21.30, evenimentul va fi prezentat de profesorul Ciprian Vîntdevară, coordonatorul secției de Astronomie din cadrul muzeului bârlădean. Prin lentielele telescopului, vasluienii vor putea vedea cerul, cu precuzarea, adusă de reprezentanții municipalității vasluiene, că „la momentul observațiilor, Luna va fi în faza de Lună plină în scădere, iar cerul, privit prin lentilele telescopului, cu siguranță ne va fascina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.