Moldovean depistat în timp ce încerca să intre ilegal în România

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huşi, acţionând în baza unor informaţii, ca urmare a bunei cooperări cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova în zona de responsabilitate comună, au identificat şi reţinut un cetățean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Italia la părinţi.

La sfârşitul săptămânii, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iaşi, împreună cu doi experții FRONTEX, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurată în zona de competenţă, au descoperit un cetățean, care se deplasa spre interiorul țării, dinspre malul râului Prut spre localitatea de frontieră Pogăneşti. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi identificarea persoanei. Întrucât cetăţeanul respectiv nu avea documente asupra sa a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, împreună cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova, colegii noștri au stabilit că acesta este un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 24 ani. La cercetări, tânărul a declarat că a traversat râul Prut înot, cu intenția de a ajunge în Italia la părinţi.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie, persoana a fost preluată de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.