Jucătorii de rugby din județ, fete și băieți, etapă de dezvoltare în județul Brașov

În urma meciurilor disputate în cadrul Turneului de Dezvoltare pentru Junioare desfășurat la Brașov, „vulturoaicele” din cadrul CSS Bârlad – AJR Vaslui au ocupat locul I. La băieți,în etapa finală a Circuitului Național de Mini-rugby U14, rugby XV, jucătorii care au reprezentat județul Vaslui s-au clasat pe locul III.

În urmă cu câteva zile, selecționatele de rugby feminin și masculin din cadrul Asociației Județene de Rugby (AJR) Vaslui au luat parte la două inedite competiții găzduite în localitatea Cristian, județul Brașov.

La fete, vorbim despre Turneul de Dezvoltare pentru Junioare, la care au luat parte jucătoare născute în anii 2005-2010 din trei regiuni geografice. Este vorba despre Muntenia (echipe RC Cristian și ACS Aurora Băicoi), Transilvania (CS Știința Petroșani, CS Șoimii Câmpia Turzii și ACS Leii Câmpia Turzii) și Moldova (RC Venus Rifil Piatra Neamț și CSS Bârlad – AJR Vaslui). În urma meciurilor disputate, „vulturoaicele” din cadrul CSS Bârlad – AJR Vaslui au ocupat locul I.

La băieți, a fost vorba despre etapa finală a Circuitului Național de Mini-rugby U14, rugby XV, la care au luat parte nouă echipe, în speță: ACS Șoimii București, CSS Tecuci, RC Cristian, ACS Aurora Băicoi, ACSOV Pantelimon, ACSR Cluj Junior, CSA – CSS Steaua București, CSR Săcele și CSS Bârlad – AJR Vaslui. La final, jucătorii care au reprezentat județul Vaslui s-au clasat pe locul III.

În ambele cazuri, evenimentul sportiv de la Cristian a reprezentat una din activitățile incluse în proiectul „Educație prin sport, educație prin rugby”, derulat de Asociația Județeană de Rugby Vaslui în perioada 22 iulie – 30 octombrie 2022. Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui cu suma de 9.041,34 lei și își propune atragerea către sportul cu balonul oval a elevilor din școlile gimnaziale din comunele Zorleni, Iana, Grivița și Perieni și din municipiile Bârlad și Vaslui. Alți 2.813,66 lei reprezintă contribuția beneficiarului, în speță AJR Vaslui.

„Tot în cadrul evenimentului de la Cristian, care a însemnat o competiție de dezvoltare, după turneul oficial, atât la fete cât și la băieți, s-a încercat și o acțiune de rugby în XV între regiuni – Moldova, Muntenia și Transilvania. În ceea ce ne privește, cu această competiție, am intrat efectiv în vacanță, urmând ca proiectul «Educație prin sport, educație prin rugby» să continue la toamnă, după începerea anului școlar, cu alte activități”, ne-a declarat antrenorul Florin Ibănescu, responsabil tehnic al proiectului.

Mai multe informații despre proiectul „Educație prin sport, educație prin rugby” puteți găsi aici (http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/07/rugby-ul-din-barlad-si-imprejurimi-sustinut-de-cj-vaslui/).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.