Ceartă PSD – PNL și acadele din cauza unui autobuz Transurb „stricat”, dar funcțional

Un adevărat război al „acadelelor” a izbucnit între consilierul local PSD Alexandru Barbu, liderul „patrulei cățeluș”, și liberalul Lucian Braniște, „viceprimarul-pădurar”. Motivul? Un autobuz Transurb stricat (conform pesedistului), dar în stare de funcționare (a explicat imediat liberalul). O parcare neinspirată a blocat traficul în zona Crucea Gării. Vigilent, Barbu a preluat „subiectul”, transformându-l, cum altfel!, în armă politică, iar viceprimarul liberal a taxat imediat lipsa de informare a social-democratului, care și-a cules „muniția” din presă… În replică, consilierul PSD a acuzat deficiențe majore de comunicare între AGA și CA-ul Transurb SA.

După ce consilierul local PSD Alexandru Barbu a semnalat incidentul, preluat dintr-o publicație locală, viceprimarul liberal Lucian Braniște a venit imediat cu explicații: „Astăzi (vineri, 19 august, n.r.),  liderul „patrulei cățeluș” împreună cu toți colegii săi încearcă să MINTĂ opinia publică cum că PNL ar fi de vină pentru că un autobuz s-a defectat în Crucea Gării. Problema este că, după cum ne-a obișnuit, colegul Alexandru BARBU din Consiliul Local Vaslui ESTE TOTAL NEPREGĂTIT. Autobuzul nu a fost stricat, iar el (liderul patrulei) nu a fost interesat niciodată de problemele SC TRANSURB SA, nici când ardeau microbuze, nici când cădeau ușile mijloacelor de transport în comun. El fiind membru în adunarea generală a acționarilor din partea Consiliului Local Vaslui și fost membru al Consiliului de Administrație al aceleași companii. Este regretabil că un partid atât de mare cum este PSD-UL nu poate veni cu soluții mai serioase în fața cetățenilor municipiului Vaslui. Este logic ca în încercarea de colaborare cu astfel de specimene dialogul este unul anevoios și dificil.

PS : Când ești nepregătit e de preferat să nu induci opinia publică în EROARE datorită incompetenței tale!”, a scris în mediul online viceprimarul Lucian Braniște, care a anexat și răspunsurile autorităților responsabile.

Să explicăm cititorilor ce rol au „acadelele” în tot acest conflict politic. Postarea liberalului a fost împănată cu câteva astfel de artificii feisbuciste. Nu-i deloc un păcat atât de mare, dar nici asta nu a fost pe placul lui Barbu, care, într-un răspuns sobru (a se citi fără acadele), revine: „Viceprimarul-pădurar (Lucian Braniște, n.r.) a ieșit cu un comunicat înțesat cu acadele, după modelul USR, prin care încearcă să disculpe PNL, explicând că autobuzul nu s-a stricat, ci a fost blocat în trafic, la rândul său, din pricina unui autovehicul parcat neregulamentar.

Cu toate acestea, ceea ce nu pare să priceapă viceprimarul „sugrumat de ură” (sublinierea ne aparține, n.r.)  este următorul aspect: indiferent cine a fost vinovatul, un autovehicul al Transurb a fost implicat într-un incident! Iar acest lucru ar trebui comunicat acționariatului DE ÎNDATĂ! Iar acționariatul nu ar trebui să fie nevoit să se informeze din presa locală!

Un alt aspect ce nu trebuie deloc neglijat este și faptul că, în urma solicitărilor făcute de viceprimar către Poliția Locală și către SC Transurb SA Vaslui, răspunsurile au sosit în doar o oră! Asta în timp ce o adresă a Adunării Generale a Acționarilor așteaptă de la începutul lunii august răspunsul Consiliului de Administrație alcătuit din membri PNL și USR-PLUS!

Concluzionând, problema sesizată public de către Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui a fost COMUNICAREA DEFICITARĂ pe care noul Consiliu de administrație o are cu unii reprezentanți ai Consiliului Local al Municipiului Vaslui.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că membrii Consiliului de Administrație al acestei societăți nu s-au întrunit nici luna aceasta, fiind plecați prin vacanțe, asta în timp ce toți cetățenii municipiului Vaslui ce depind de mijloacele de transport public sunt exasperați de modul în care a fost gestionat Programul de transport public coordonat taman de către viceprimarul-pădurar!”

Consilierul local Alexandru Barbu, puternic implicat în problema Transurb, știe, de bună seamă, că astfel de „incidente” (un mijloc de transport blocat din cauza unei mașini parcate aiurea) se petrec aproape zilnic într-un Vaslui blocat, la propriu, de numărul mare de mașini. De acord: comunicarea este deficitară între noul CA al Transurb și „unii reprezentanți ai Consiliului Local al Municipiului Vaslui”, dar a cui e vina? Întrebare la care Barbu încă nu a dat un răspuns…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.