Tineri la scăldat în lacul Prodana, amendați cu 5.000 de lei

Întrucât lacul Prodana, din Bârlad, se numără printre ariile naturale protejate, patru tineri care au fost prinși de polițiștii locali din oraș că se scăldau în apele lacului au fost sanționați contravențional cu suma de 5.000 de lei. Incidentul s-a petrecut duminică seară, 17 iulie, în jurul orei 20.00, după cum afirmă reprezentanții Poliției Locale Bârlad. Potrivit acestora, un grup de tineri, fete și băieți, au decis să facă baie în lacul Prodana, neținând cont de faptul că lacul face parte din ariile naturale protejate. În plus, nu i-a oprit nici indignarea cetățenilor care se relaxau pe malul opus, deranjați de strigătele și comportamentul indecent.

„Polițiștii locali au sancționat contravențional patru persoane în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Amenzile aplicate totalizează 5.000 de lei. În scopul prevenirii de eventuale încidente ce se pot produce, cât și pentru a nu se încălca legislația referitoare la ariile naturale protejate, Poliția Locală Bârlad recomandă scăldatul doar în locuri amenajate și autorizate pentru scăldat și înot”, au subliniat reprezentanții instituției.

1 COMENTARIU

  1. Protejam aria protejata, dar canalizarea de la complex tot in prodana se deverseza. Mai bine ar face campanii de informare si constientizare.
    Un avertisment ar fi fost suficient. Politia Locala Barlad sa se ocupe de adevaratele probleme din oras.
    Dezgustator tovarase Chelaru….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.