Sorana Țuțu, pregătită pentru Campionatul Mondial U20 din Columbia

Aflată în cantonament de câteva săptămâni, atleta Sorana Țuțu (19 ani), legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, este pregătită pentru deplasarea, pe 28 iulie, spre Columbia, în vederea participării la Campionatul Mondial de Atletism U20. Este a doua oară în istoria CSS Bârlad când o atletă ia parte la un campionat mondial pentru Juniori, prima dată fiind în 2014, Bârladul fiind reprezentat de Mihaela Petrea la Campionatul Mondial de Atletism U20 din SUA.

Peste doar câteva zile, delegația României va pleca spre America de Sud pentru a participa la Campionatul Mondial de Atletism U20, destinat sportivilor din categoria de vârstă Juniori 1. Competiția va fi găzduită de Cali, un important oraș din Sud-Vestul Columbiei, și este programată pentru 2-7 august. Atleții și antrenorii români vor pleca cu două curse aeriene, pe 28 și 29 iulie. Din delegația compusă din 20 de sportivi și 12 oficiali (9 antrenori, 1 medic, 1 kinetoterapeut și șeful delegației), ce a fost validată pe 20 iulie, fac parte și atleta Sorana Țuțu (19 ani), legitimată la CSS Bârlad și SCM Deva, și antrenorul ei Lucian Bolgar.

Cei doi se află încă de pe 5 iulie în cantonament în Poiana Brașov, cu finanțare de la SCM Deva, pentru a se pregăti cât mai bine în vederea reprezentării României la Cali. Cu atât mai mult cu cât sportiva originară din comuna Perieni va concura într-o probă foarte dificilă, respectiv cea de 10.000 metri marș. După cum au anunțat oficialii Federației Române de Atletism, mărșăluitoarea noastră va concura pe 5 august, începând cu ora 8.30. Deși nu se știe încă lista de start, cel mai probabil, va avea în jur de 30-40 de adversare din întreaga lume.

„În prezent, ne aflăm în cantonament la Poiana Brașov, pentru că am vrut să ne pregătim la o altitudine cât mai apropiată de cea din Cali, Columbia. Sper și îmi doresc ca Sorana să nu aibă emoții la cursă, pentru că, în primăvară, a mai participat și la Campionatul Mondial de Marș din Oman și știe cum e. Însă, depinde și de cum se adaptează la diferența de fus orar, de altitudine, de umiditatea și temperatura aerului, de mai mulți factori. Oricum, noi facem tot ce ne stă în putere să ne prezentăm cât mai onorabil în competiție”, ne-a declarat profesorul Bolgar.

Trebuie spus că Sorana Țuțu a îndeplinit baremul de calificare la acest campionat pe data de 8 mai, în cadrul Concursului internațional de marș „Patras Race Walking Festival 2022 & Greek Championships for 20.000 meters Race Walking Men – Women”, organizat în Grecia. Deși îi trebuia un timp de 50:40 (50 de minute și 40 de secunde) pentru a se califica, atleta a reușit să mărșăluiască pe distanța de 10.000 metri în doar 50:26.

Aceasta este a doua oară în istoria CSS Bârlad când o atletă legitimată aici participă la un campionat mondial pentru Juniori, desfășurat pe pistă. Prima dată s-a întâmplat în 2014, când Mihaela Petrea a participat la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori 1 din SUA, desfășurat în localitatea Eugene, statul Oregon. Atunci, Petrea a alergat în proba de 3.000 metri obstacole și a reprezentat cu succes Bârladul, județul și România, clasându-se pe un onorant loc 16 dintr-un total de 43 de sportive.

2 COMENTARII

  1. Și Mihaela Petrea tot din Perieni a plecat la mondiale în America. Felicitări Perieni! Felicitări și baftă sportivei și antrenorului Bolgar Lucian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.