Noi dotări, cu fonduri de la CJ Vaslui, pentru gimnastele bârlădene

În următoarele luni, secția de Gimnastică din cadrul CSS Bârlad va derula proiectul „Performanță la înălțime”, finanțat de CJ Vaslui, prin care Sala de Gimnastică „Andreea Răducan” va beneficia de un nou aparat destinat pregătirii sportivelor, obligatoriu din acest an în probele competiționale. Tot grație finanțării primite, gimnastele vor efectua un stagiu de pregătire centralizată pe litoral.

Conducerea secției de Gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a anunțat, ieri, 12 iulie, obținerea unei finanțări în valoare de 21.393 lei acordate de Consiliul Județean (CJ) Vaslui prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2022domeniul Sport de performanță. La această sumă, se adaugă încă 2.377 lei, bani ce reprezintă contribuția beneficiarului.

Banii vor fi folosiți pentru implementarea de către Asociaţia Județeană de Gimnastică Vaslui a proiectului „Performanță la înălțime”, în perioada 01.07.2022 – 15.10.2022. Principalele activităţi prevăzute în proiect sunt: • promovarea proiectului în cadrul a trei evenimente; • achiziționarea unei bare fixe cu înălțime reglabilă și exersarea elementelor impuse, activitate la care vor participa 35 de persoane (30 sportive și 5 antrenori); • pregătire centralizată la mare cu 17 persoane (15 sportive și 2 antrenori).

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea aptitudinilor specifice gimnasticii de performanță, iar dintre obiectivele specifice amintim: • îmbunătățirea tehnicii de execuție a unui element impus la paralele; • realizarea unui program de pregătire specifică, care să dezvolte forța specifică paralelelor în cadrul unui stagiu de pregătire centralizată; • dezvoltarea coeziunii de grup.

„Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem această finanțare, care reprezintă un pas înainte pentru gimnastica bârlădeană. Bara pe care o vom achiziționa este foarte importantă pentru noi, atât în pregătirea metodică și tehnică zilnică, cât și pentru pregătirea competițională, pentru că, începând de anul acesta, Federația Română de Gimnastică a introdus ca probă competițională exercițiul impus pe bară fixă, iar sala noastră nu era dotată cu un astfel de aparat. Acest aparat va putea fi utilizat de toate gimnastele care ne calcă pragul sălii. Stagiul de pregătire centralizată va fi un bun prilej pentru întărirea coeziunii de grup, pentru refacerea capacității de efort a gimnastelor după o perioadă lungă competițională, dar și pentru întărirea stării de sănătate având în vedere că vom îmbina armonios factorii de călire naturală a organismului cu antrenamentele sportive”, ne-a declarat Ana-Maria Iordache, managerul proiectului „Performanță la înălțime”.

Aceasta a precizat că deschiderea oficială a proiectului co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui va avea loc pe 20 iulie, de la ora 11.00, în Sala de Gimnastică „Andreea Răducan” a Clubului Sportiv Școlar Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.