Consumul de apă, raționalizat în Vinderei. Măsura ar putea fi luată și în alte comune

Consumul de apă a fost raționalizat în Comuna Vinderei, pe fondul secetei din acest an. Dacă locuitorii din Vinderei vor primi apă cu program, același lucru li s-ar putea întâmpla și altor vasluieni din mediul rural, în condițiile în care seceta produce probleme și altor sisteme de alimentare cu apă.

„Ieri am înlocuit pompa de alimentare la forajul F1 din satul Docăneasa, urmând ca, în această dimineață, să alimentăm sistemul de distribuție a apei potabile din satele Docaneasa sat și Docăneasa Gară”, anunța zilele trecute, primarul din Vinderei, Ionuț Ghiur, locuitorii comunei, care nu au mai avut, pentru o scurtă perioadă de timp, apă la robinetel.

Problemele, însă nu s-au oprit aici,, pentru că seceta prelungită a pus prejudicii nu numai în agricultură, dar și pânzei freatice. „Din păcate, la forajul de alimentare cu apa (școala) Vinderei ne confruntăm cu o scădere a debitului de apă din acest foraj. Pentru a proteja forajul și a asigura furnizarea apei în această perioadă secetoasă, către toți abonații de pe această rețea am stabilit un program de furnizare a apei, după cum urmează: dimineața de la ora 8.00 -12.00, seara de la ora 16.00-18.00.

Acest program se va aplica consumatorilor din satul Vinderei (școală). Sistemul doi de alimentare cu apă a satului Vinderei (deal) și care alimentează zona estică a satului va furniza apa în regim normal”, a mai anunțat edilul, care a precizat că autoritățile intenționează, din același motiv, să treacă clădirile administrative, sediul primăriei, blocul de locuințe și grădinița pe sistemul de alimentare cu apă care nu are probleme pentru a rămâne cât mai multă apă pentru ceilalți abonați din zona vestică a satului Vinderei.

În aceste condiții, primarul din Vinderei își încheie mesajul cu un apel către locuitorii comunei: „Trecem prin cea mai cumplită secetă din ultimii ani și acest lucru se vede în scăderea debitelor apei din fântâni și foraje. Vă rog să folosiți apa din aceste sisteme numai pentru uz casnic”.

1 COMENTARIU

  1. Asfaltati drumurile judetene DJ 242 C si DJ 242 G ! Cei din judetul Galati au asfaltat, la ei se poate la noi se gasesc in fiecare an motive de amanare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.