Atleta Ștefania Cristea-Buhuș, argint la Campionatul Național Școlar

Singura atletă legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad care a participat, în week-end, la Campionatul Național Școlar, de la București, a obținut rezultate excelente, reușind să urce pe podium. Este vorba despre Ștefania-Paula Cristea-Buhuș, în vârstă de 19 ani, din comuna Perieni, inclusă în categoria U20 (Juniori 1) și specializată în ultimii ani pe proba de aruncare a suliței.

Antrenată de profesorul Lucian Bolgar, dar neînsoțită de acesta la campionat (întrucât se află în cantonament cu Sorana Țuțu în vederea participării la Campionatul Mondial din Columbia), sportiva a reușit să arunce sulița la o distanță de 37,73 metri, ceea ce i-a adus medalia de argint și titlul de vicecampioană națională.

Podiumul a fost completat de Vannessa Valentina Oriaku (CSS Gloria Arad), care a luat aurul (44,33 metri) și de Iuliana Loredana Constantin (CSS Târgoviște), care a luat bronzul (34,75 metri).

Competiția s-a desfășurat în intervalul 23-24 iulie, pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din capitală și s-a adresat exclusiv atleților legitimați la liceele cu program sportiv și cluburile sportive școlare din țară. Sportivii înscriși (masculin și feminin) au putut concura pe diferite probe: 100 metri, 200 metri, 400 metri, 800 metri, 1.500 metri, 3.000 metri, 5.000 metri, 10.000 metri marș, 110 metri garduri, 400 metri garduri, 3.000 metri obstacole, înălţime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan, suliţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.