Atenție, începe verificarea directorilor!

În perioada vacanței de vară, toți directorii instituțiilor de învățământ din județ vor fi luați „la puricat” de inspectorii școlari. Fiecare director prim și director adjunct din cadrul grădinițelor, școlilor și liceelor din județ vor fi programați într-o zi anume, astfel încât până pe 14 septembrie, adică la începului anului școlar 2022-2023, să fie evaluați toți. Până atunci însă, în intervalul 1 – 12 august, directorii vor trebui să-și depună la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui fișa de autoevaluare și raportul de activitate.

Ulterior, între 1 – 9 septembrie, comisia de evaluare va stabili punctajele și calificativele aferente („Foarte Bine”, „Bine”, „Satisfăcător” și „Nesatisfăcător”) pe baza fișelor de autoevaluare și a rapoartelor justificative. În funcție de nivelul la care se află, unii ar putea chiar să fie schimbați din funcția de director, chiar dacă au susținut concurs pentru funcția de conducere. Este vorba despre cei care nu se evidențiază prin rezultate bune și care primesc „Nesatisfăcător” (sub 60 de puncte). În ceea ce îi privește pe cei ce primesc calificativul „Satisfăcător” (60-69,99 puncte), aceștia vor fi monitorizați – reevaluați la un interval de 3-6 luni. În orice caz, cei nemulțumiți de modul cum vor fi evaluați vor putea face contestații, iar în urma soluționării lor să continue ca director.

Potrivit metodologiei privind evaluarea anuală a activității manageriale desfășurate de directorii școlari, pe 12 septembrie, Consiliul de Administrație al Inspectoratului va valida punctajele și calificativele, urmând ca, între 13 – 14 septembrie, acestea să le fie comunicate directorilor și directorilor adjuncți. Cei nemulțumiți vor putea depune contestații între 14 – 16 septembrie, iar comisia le va rezolva prin reevaluarea activității manageriale între 19 – 20 septembrie. Pe data de 26 septembrie vor fi aprobate punctajele finale și calificativele în Consiliul de Administrație al Inspectoratului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.