Apelul unui primar vasluian: „Consumați apa cu responsabilitate!”

Întrucât traversăm o perioadă de secetă cruntă, ce usucă zi de zi pământul și seacă apele, Vasluiul fiind unul din cele mai afectate județe din țară, autoritățile locale fac apel la populație să consume rațional apa din sistemul centralizat. Cu atât mai mult cu cât, în aceste zile, județul nostru se află sub avertizare de Cod Galben de caniculă, iar lumea e tentată să stropească grădinile cu apa de la rețeaua publică.

Un apel similar a fost lansat, zilele trecute, și de primarul comunei Bogdana, Vasilică Barbu, care îi roagă pe cetățeni să consume apa cu responsabilitate, doar pentru consum propriu, animale și uz casnic, nicidecum pentru irigatul grădinilor ori umplerea piscinelor pentru copii.

„În atenția locuitorilor comunei Bogdana! Deoarece, în această perioadă, se înregistrează temperaturi ridicate, cu maxime termice în jurul valorilor de 35 – 37 grade Celsius, în contextul manifestării fenomenului de secetă pedologică, este necesară o cantitate mai mare de apă pentru consumul casnic, menaj și pentru animale. Vă aducem la cunoștință că sursa de apă / cantitatea de apă este limitată și nu poate face față pentru alte activități, cum ar fi: irigatul, umplerea piscinelor pentru copii, alte întrebuințări, etc. De aceea, avem rugămintea să consumați apa cu RESPONSABILITATE, să nu irigați sub nicio formă, deoarece, în general, gospodăriile situate în zona mai înaltă a localității rămân fără apă. În perioada următoare se vor efectua activități de citire a apometrelor și de monitorizare a consumului de apă de către angajații primăriei. În cazul în care întâlniți probleme cu furnizarea apei sau cunoașteți cazuri în care se folosește apa în exces, vă rugăm să ne informați, deoarece nu dorim să efectuăm debranșări de la sursa de apă. Vă mulțumesc pentru înțelegere și colaborare!”, este apelul semnat de primarul Vasilică Barbu și postat pe pagina de socializare a instituției pe care o conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.