Spitalul nr. 2 din Vaslui, mai mare decât în planurile inițiale

0
489

Corpurile de clădire în care vor funcționa secțiile de psihiatrie și boli cronice vor trebui să fie mai mari pentru a integra un compartiment de incendiu, astfel încât noul Spital nr. 2 din municipiul Vaslui, investiție la care în prezent se lucrează, să primească avizele Direcției de Sănătate Publică și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Consilierii județeni vasluieni se vor reuni în ședință astăzi pentru a discuta, printre altele, și extinderea suprafeței construite a Corpului B al Spitalului nr. 2 din municipiul Vaslui, obiectiv de investiții la care se lucrează în prezent. Hotărârea pe care aleșii vor trebui să o adopte este necesară pentru ca unitatea spitalicească să primească, la finalul lucrărilor, avizele necesare funcționării din partea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui.

„Din cauza modificărilor legislative în domeniul construcțiilor spitalicești, pentru obținerea avizelor de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, pentru respectarea tuturor circuitelor interne necesare unei funcționări optime, se impune ca suprafața destinată construirii corpului de clădire în care vor funcționa secțiile de psihiatrie și boli cronice să crească”, se spune în proiectul de hotărâre.

„Dacă în documentația tehnico-economică aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Vaslui nr. 69/2022 se prevăzuse o suprafață construită de 2.705 m.p. pentru Corpul B (Secții de Psihiatrie, Fizioterapie și Recuperare Medicală), se impune – pentru respectarea tuturor circuitelor medicale – mărirea acestei suprafețe la 3908,45 mp”, se explică în proiectul de hotărâre, în care se arată că, prin proiect, clădirile propuse sunt organizate în două compartimente de incendiu: Compartimentul I de incendiu, format din Cladirea Corp 1 (Secția Psihiatrie și Secția Cronici) și Compartimentul doi de incendiu format din Cladirea Corp 1 (Secția boli infecțioase) și clădirile conexe (Clădirea Centrală Termică, Clădirea Grupului Electrogen, Clădirea stație oxigen medical, Clădirea deșeuri, Stația preepurare, Rezerva apă hidranți interiori și exteriori, Bazin reneție ape pluviale).

Noul spital al municipiului Vaslui, unul dintre proiectele cele mai importante pentru municipalitate demarat în 2018, clădirile vechi au fost dărâmate, în locul lor fiind construite alte corpuri de clădire. Acolo vor funcționa secția Boli Infecțioase, secția Cronici, secția Psihiatrie și Centrul de Sănătate Mintală. Terenul este proprietatea Consiliului Județean și dministrat de Spitalul Județean de Urgență. Față de 155 de paturi, câte erau în trecut la „Spitalul Vechi”, cum în cunoșteau vasluienii, vor exista 204 paturi, cu 18 săli de tratament și vor lucra peste 170 de infirmiere, asistente și medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.