Soluție la problema lipsei medicului de familie în Laza: transportul pacienților în comuna vecină, Pușcași

Cu toate că are un dispensar nou, inaugurat la sfârșitul anului trecut, comuna Laza încă este în căutarea unui medic de familie. Numai în ultimul an, doi doctori au plecat, unul spunând că a fost amenințat, așa că, până la găsirea unuia nou, primarul Ionuț Adrian Pușcașu a găsit soluția: transportului pacienților, în fiecare vineri, în comuna vecină.

Comuna Laza se află printre cele șapte-opt (numărul variază) comune din județ cărora le este foarte greu, dacă nu imposibil să găsească și să păstreze un medic de familie. Deși în luna octombrie a anului trecut, primarul a inaugurat un dispensar nou, în ultimul an doi medici s-au perindat prin comună, ultimul spunându-i primarului că a fost amenințat să plece.

În aceste condiții, edilul Ionuț Adrian Pușcașu a găsit o soluție temporară, până când un doctor se va încumeta să se ocupe de pacienții din Laza, mulți dintre ei bătrâni și cu reale probleme de sănătate: transportul pacienților, în fiecare vineri, la cabinetul medical din comuna vecină, Pușcași.

„Stimați locuitori ai comunei Laza, vin în fața dumneavoastră cu o propunere valabilă până la venirea unui medic în comuna noastră. În urma discuției cu doamna doctor Cohal Ramona, de la Pușcași, am convenit să ne sprijine cu servicii medicale pentru cetățenii comunei Laza. În acest sens, pentru toate persoanele care nu dispun de transport până la Pușcași voi pune la dispoziție mijloc de transport în fiecare zi de vineri, cu plecare din fiecare sat component, astfel încât, la ora 13.00, pacienții să fie prezenți la cabinetul medical din Pușcași”, le-a transmis primarul locuitorilor pe pagina sa de socializare.

Pacienții sunt invitați să se înscrie prin telefon în timpul săptămânii, iar vineri să fie gata de plecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.