„Șofer” de coșmar: amendat cu peste 6.000 de lei în timpul zilei, prins noaptea, tot beat!

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, cercetează un bărbat de 31 de ani, din comuna Albești, care a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere și în timp ce se afla sub influența alcoolului. Însă acestea nu au fost singurele nereguli identificate de polițiști…

În data de 28 mai, la ora 22.40, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Brașov, condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Albești. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu avea emisă asigurare obligatorie auto, inspecția tehnică periodică era expirată din luna aprilie 2019 iar autoturismul prezenta multiple defecțiuni tehnice.

Totodată, bărbatul nu a putut prezenta niciun act de identitate sau documente emise autoturismului pe care îl conducea.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în cuantum total de 6.075 lei. Complementar, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Ulterior, în aceeași noapte, la ora 02:40, același echipaj al Biroului Rutier Vaslui, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Decebal din municipiul Vaslui, a încercat să oprească în trafic, pentru control, un autoturism ce se deplasa din direcția str. Anton Pann spre Stadion, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare. Acesta nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor rutieri, încercând să se sustragă activității de control dar a fost oprit în zona Bazar.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta era condus de către același bărbat de 31 de ani, din comuna Albești.

Bărbatul depistat a fost testat, din nou, cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat recoltarea acestora.

A fost deschis un nou dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de   „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La data de 30 mai 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii rutieri vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore, iar pe 31 mai, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.