Se caută dansatori pentru Ansamblul folcloric „Hora Vasluiului”

Tinerii vasluieni se pot înscrie spre a participa la preselecția organizată pentru a deveni membri ai Ansamblului „Hora Vasluiului”. Deprinderea dansurilor tradiționale din zona Moldovei, dar și din alte regiuni ale țării, călătorii în țară și străinătate, aceasta este oferta organizatorilor pentru doritori, dar și „ridicarea încrederii în sine”, cum spune Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

„Dacă îți faci planuri pentru vacanță și ai ajuns la concluzia că dansul popular este o soluție pentru tine, nu ezita să ni te alături”, spune Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, într-un anunț adresat tinerilor vasluieni, iubitori ai dansurilor populare, care doresc să devină membrii ai Ansamblului Folcloric „Hora Vasluiului”.

„Ansamblul a fost înființat în octombrie 2009, iar primul spectacol a avut loc pe 8 martie 2010, sub îndrumarea coregrafului Virginel Solomon, fiind urmat, până în prezent, de câteva sute de reprezentații în spectacole locale, respectiv participări în festivaluri naționale și internaționale. Unul dintre obiectivele înscrierii în proiectul nostru este ridicarea încrederii în sine. Siguranța oferită de dansul cu pereche îți poate oferi șansa socializării la toate petrecerile la care vei participa”, spune Onciu.

Tinerii liceeni de clasele a IX-a și a X-a sunt așteptați pe 11 iunie, la ora 11.00, iar elevii de clasa a VIII-a, pe 18 iunie, ora 11.00.

Viitorii membri vor învăța suite de jocuri populare din zonele Moldova, Someș, Bihor și Maramureș și vor participa la mai multe festivaluri naționale și internaționale.

În ultimii ani, Ansamblul de dansuri populare „Hora Vasluiului” a reușit să fie un mesager al dansului popular românesc. Până în prezent, a participat la evenimente locale, ca Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni”, dar și la festivaluri naționale și internaționale, precum Festivalul Internațional de Folclor „Peștisorul de Aur”, desfășurat la Tulcea, la festivaluri din Ucraina și Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.