Remorcă cu număr fals de înmatriculare, depistată în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie, R. Moldova şi Portugalia, care a fost depistat tractând o remorcă cu număr fals de înmatriculare, care nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În data de 4 iunie, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, R. Moldova şi Portugalia, în vârstă de 47 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule formate din autoutilitară marca Mercedes și remorcă, remorca având aplicat număr de înmatriculare specific Elveţiei.

Existând  suspiciuni cu privire la situaţia juridică a remorcii în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că aceasta este înmatriculată cu un număr provizoriu, a cărui perioadă de valabilitate a expirat la data de 31.05.2022 şi nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculată pentru a putea circula pe drumurile publice din România. Totodată, în urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe remorcă este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.