Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad are un nou comandant

De câteva zile, un nou comandant a preluat conducerea Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad. Astfel, potrivit reprezentanților unității militare, cel care a fost împuternicit să preia atribuțiile funcției de comandant al Regimentului este colonelul Florin Coteț. Numirea a avut loc miercuri, 15 iunie, în cadrul unei ceremonii militare de predare – primire a comenzii și a drapelului de luptă, desfășurate pe platoul Regimentului, în prezența comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Ciprian Marin, și a comandanților unităților militare din garnizoană.

„Cu această ocazie, comandantul Diviziei 2 Infanterie «Getica» a dat citire ordinului de împuternicire la comanda Regimentului a colonelului Florin Coteț și a prezentat principalele repere din cariera militară a noului comandant. În alocuțiunea sa, colonelul Florin Coteț a mulțumit comandantului Diviziei 2 Infanterie «Getica» pentru încrederea acordată și a prezentat principalele sale obiective în calitate de comandant de regiment. Activitatea s-a încheiat cu defilarea unității”, au precizat reprezentanții Regimentului.

Trebuie spus că acesta a mai fost împuternicit să preia atribuțiile uneia din cele patru unități militare ale Garnizoanei Bârlad și în iunie 2017. La acel moment, locotenent-colonelul Florin Coteț a fost învestit în funcția de comandant al Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” Bârlad. Și atunci, ceremonia s-a desfășurat tot în prezența aceluiași superior, respectiv Ciprian Marin (la acel moment având grad de colonel), care era comandantul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” Focșani.

Colonelul Florin Coteț, care va împlini 47 de ani în luna august, s-a născut în Iași, dar s-a stabilit în Focșani. De-a lungul carierei, a îndeplinit funcții de comandant de pluton, baterie, funcții de stat major la diferite eșaloane. Printre cursurile absolvite de noul comandant al Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad menționăm pe cele urmate la Institutul Militar de Artilerie și Geodezie Sibiu, promoția 1997, Școala de Artilerie Fort Sill (SUA), Curs în Sprijinul Păcii (Canada) și cursurile Universității Naționale de Apărare București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.