Promovabilitate de 77,09% la Evaluarea Națională

Rezultatele inițiale la Evaluarea Națională 2022, publicate ieri, arată că ponderea absolvenților de gimnaziu din județ care au promovat examenul (77,09%) a crescut binișor față de anul trecut, când s-a înregistrat o rată de promovare de 66,3%. Doar două medii de 10 au fost în județ: una obținută de o absolventă a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad și una de o absolventă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Ministerul Educației a publicat ieri, 23 iunie, pe site-ul dedicat (http://evaluare.edu.ro/), rezultatele înainte de contestații obținute de absolvenții clasei a VIII-a, care au susținut probele Evaluării Naționale (14 – 17 iunie 2022).

La nivelul județului Vaslui, s-au înscris la examen 3.422 de elevi, din care au fost prezenți la ambele probe 3.261 (adică 3.275 prezenți la Limba și literatura română și 3.261 prezenți la Matematică). Ceilalți 161 de absolvenți au lipsit. Din totalul celor prezenți, 77,09% (adică 2.514 copii) au obținut note peste sau egale cu 5.00 (cinci), iar doi candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Cei doi elevi sunt de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (Teodora Canțur-Darie) și de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad (Andreea Beatrice Dumitriu).

La proba de Limba și literatura română, 86,56% dintre candidați au obținut note peste sau egale cu 5.00 (cinci), iar 19 candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 69,86% dintre candidați au obținut note peste sau egale cu 5.00 (cinci), iar 14 candidați au obținut nota 10 (zece).

Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Trebuie spus că, la Evaluarea Națională 2021, tot înainte de contestații, procentul celor considerați promovați s-a ridicat doar la 66,3%. Adică o scădere de 10,79% față de situația din acest an.

„Precizăm faptul că rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23-24 iunie.

Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau prin descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții / reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 30 iunie”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.