Peste 70 de copii, în tabăra „Copilărie și credință” de la Vovriești

0
500

Săptămâna trecută, peste 70 de copii din localitatea Vovriești, comuna Băcești, și împrejurimi au participat la Tabăra „Copilărie și credință”, organizată de Episcopia Hușilor. În total, în această vară, mai mult de 2.300 de copii din județ se vor distra în tabere similare organizate în 23 de comunități rurale din județ.

Pe data de 16 iunie, a debutat cea de-a IV-a ediție a taberelor „Copilărie și credință”, organizate de Episcopia Hușilor, în parteneriat cu Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” și Asociația „JoyCamps Romania”. Este vorba despre un proiect eparhial de tabere rurale pentru copii și tineri, ce se vor derula, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, în perioada 16 iunie – 3 septembrie. În total, vor fi organizate 12 tabere în 23 de comunități rurale, pentru un număr de circa 2.320 de copii participanți. Aproximativ 80 de voluntari animatori socio-educativi implementează activitățile și atelierele taberelor, pe tot parcursul verii.

„Tinerii participă la atelierele de creație handmade, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim ajutor, dar și tir cu arcul sau orientare în natură. Cu prilejul acestor workshop-uri și ateliere tematice, participanții pot descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari. Totodată, copiii iau parte la rugăciunile de dimineață și de seară oficiate alături de preoții organizatori. Fiecare tabără se încheie cu Sfânta Liturghie, unde toți participanții se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului”, au precizat reprezentanții Episcopiei Hușilor.

Astfel, prima tabără, organizată în Parohia Vovriești (comuna Băcești), protopopiatul Vaslui, s-a consumat între 16 – 19 iunie. Aici au luat parte peste 70 de copii din Vovriești și împrejurimi, care au participat la tot felul de activități distractive, dar și la slujbe religioase.

„Zilele trecute am revenit în satele județului Vaslui, cu multă emoție și bucurie, pentru a le oferi copiilor o vacanță de neuitat, prin taberele «Copilărie și credință», devenite o tradiție frumoasă în Episcopia Hușilor, derulate de Sectorul activități cu tineretul, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie. Am poposit în prima tabără, la Vovriești, la granița cu județul Neamț, unde au participat în tabără 70 de copii din cele trei sate Vovriești, Ciurea și Bălușești, dar și copiii din parohia Țibăneștii Buhlii. La fel ca în anii trecuți, acest proiect se desfășoară și vara aceasta cu ajutorul celor 80 de voluntari ai Asociației «JoyCamps Romania», care pun mult suflet în activitățile de voluntariat printre cei mici. Țin să mulțumesc preoților Emilian Caraza de la parohia Vovriești, Ilie Andrei Bogdan de la Țibăneștii Buhlii, Cristian Jitaru de la Dumești I și Constantin Tomozei de la Dumești II, Primăriei și Școlii din comuna Băcești, pentru implicarea frumoasă la desfășurarea primei tabere din perioada 16 – 20 iunie 2022”, a menționat consilierul eparhial Marian Dumitru Rugină, coordonatorul Asociației «JoyCamps Romania».

Celelalte tabere vor avea loc astfel:

• Parohia Alexandru Vlahuță (Protopopiatul Bârlad) – între 21 – 24 iunie;

• Parohia Bunești și Parohia Averești (Protopopiatul Huși) – între 30 iunie – 3 iulie;

• Parohia Arsura și Parohia Pâhnești (Protopopiatul Huși) – între 5 – 9 iulie;

• Parohia Laza (Protopopiatul Vaslui) – între 11 – 14 iulie;

• Parohia Vetrișoaia și Parohia Vetrișoaia Satu Nou (Protopopiatul Huși) – între 16 – 19 iulie;

• Parohia Gușiței (Protopopiatul Huși) – între 21 – 24 iulie;

• Parohia Orgoiești-Căpușneni-Fundu Văii – între 2 – 5 august;

• Parohia Zăpodeni de Jos și Parohia Zăpodeni de Sus – între 7 – 10 august;

• Parohia Blăgești (Protopopiatul Bârlad) – între 12 – 15 august;

• Parohia Ciortolom, Parohia Sălceni și Parohia Pochidia (Borodești) – între 19 – 22 august;

• Municipiul Bârlad – între 31 august – 3 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.