Modificări importante pentru școlile de șoferi

0
483

În Parlament a fost depus un proiect de lege pentru modificarea și adaptarea legislației de funcționare a școlilor auto, astfel încât să avem șoferi mai bine pregătiți și mai responsabili în trafic a fost.

Proiectul – depus de către deputatul USR Cristian Ichim, care îi are drept coinițiatori pe senatorul USR Anca Dragu și pe deputatul PNL Ioan Cupșa – modifică și completează Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și urmărește să consolideze siguranța rutieră.

Concret, proiectul prevede eliminarea timpilor foarte mari de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere; obligația ca instructorii să participe la examenul susținut de către un candidat pentru obținerea permisului de conducere auto, având un rol în cadrul comisiei de examinare; posibilitatea candidaților de a participa la examenele teoretice și practice oriunde în țară.

„Pregătirea teoretică și practică pentru viitorii conducători auto în școlile de șoferi este la fel de importantă ca educația primită acasă. Sunt modificări pe care le vedem aplicate deja în majoritatea țărilor UE și care urmăresc să creeze siguranță pentru cursanți și pentru școlile de șoferi și să descurajeze corupția”, susține deputatul USR Cristian Ichim.

USR spune că necesitatea proiectului vine din faptul că tinerii, principala categorie care dă examenul pentru obținerea unui permis de conducere auto, sunt într-o continuă mișcare în căutarea unui loc de muncă mai bun, dar și pentru continuarea studiilor la facultățile cele mai bune din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.