Fumatul dăunează grav …locuinței

Pompierii vasluieni au intervenit cu teei autospeciale la un incendiu izbucnit într-o locuință din Pușcași. Proprietara locuinței a făcut atac de panică, ambulanța acordându-i primul ajutor. Au ars acoperișul și mai multe bunuri.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit în această dimineață cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Pușcași,  comuna Pușcași. 

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul  acoperișului și în două camere ale casei, existând pericolul de propagare a focului la întreaga locuință, dar și la alte două imobile învecinate.

Proprietara locuinței a suferit un atac de panică, iar echipajul ambulanței SMURD i-a acordat primul ajutor medical la fața locului. Ulterior, femeia de 76 ani a refuzat transportul la o unitate medicală.

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul pentru lichidarea incendiului din locuință, iar cel de-al doilea sector pentru protecția bunurilor aflate în pericol. Din interiorul casei cuprinse de flăcări, pompierii au scos și o butelie încărcată cu GPL, recipient sub presiune aflat în pericol de e explozie.

După aproximativ două ore de lucru, pompierii au lichidat incendiul.  Nu au fost înregistrate victime.

Au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, două paturi, două uși, două șifoniere, diverse textile și bunuri din material plastic, acte de proprietate și de identitate. S-au degradat pereții locuinței,  diverse piese de mobilier și produse textile, o mașină de gătit și un frigider.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Din declarația proprietarei, aceasta mai locuia cu încă trei persoane, acestea fiind plecate în oraș pe timpul intervenției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.