Fotbalista Diana Moșanu, selecționată pentru meciurile României U19 cu Macedonia de Nord

În aceste zile, Diana Moșanu, unul dintre componenții echipei de fotbal Juniorul Bârlad, se află într-un cantonament cu naționala de fete U19. Jucătoarea a fost convocată de oficialii Federației alături de alte 19 fotbaliste din țară, acestea urmând să susțină două meciuri amicale împotriva naționalei U19 a Macedoniei de Nord.

Între 11 – 18 iunie, reprezentativa de fotbal feminin Under 19 a României se află într-un stagiu de pregătire în Macedonia de Nord, unde va susține și două meciuri amicale împotriva reprezentativei similare a țării gazdă. Tricolorele sunt antrenate de Massimi Pedrazzini. Stafful tehnic a selecționat cele mai bune jucătoare incluse în echipa României care va participa la turneul de promovare în Liga A, programat pentru această toamnă, în Albania.

Îmbucurător este că, printre cele 20 de sportive din țară și din străinătate convocate pentru a lua parte la acest prim cantonament de pregătire se numără și bârlădeanca Diana-Gabriela Moșanu, dublu legitimată la ACS Juniorul Bârlad și Vulpițele Galbene Roman. Asta chiar dacă abia a împlinit 16 ani pe 2 februarie și nu are experiența jucătoarelor de 17-18 ani. În cadrul echipei mixte de fotbal ACS Juniorul Bârlad, categoria de vârstă U17, antrenată de Ovidiu Mangu, sportiva este și portar și căpitan, dar și singura fată. Însă, cum sportiva s-a mutat în Roman, unde urmează cursurile liceale, în ultima perioadă nu a mai apucat să joace efectiv pentru Juniorul Bârlad.

Celelalte jucătoare convocate provin de la următoarele cluburi: U Olimpia Cluj, Sassuolo Calcio, Vasas Femina FC, Dream Team București și Politehnica Timișoara. Acestea au fost incluse în lotul feminin U19 al României ce urmează să susțină două meciuri amicale cu Macedonia de Nord, chiar în statul vecin. Primul este programat pentru ziua de 15 iunie, ora 17.00, iar al doilea pentru 17 iunie, ora 17.00.

Cele două partide au rol de pregătire și verificare a tricolorelor înainte de turneul de promovare a României U19 în Liga A. Junioarele U19 și-au aflat adversarele încă din luna mai. Astfel, acestea fac parte din Grupa B2, alături de Letonia, Albania și Armenia, turneul de calificare fiind programat în perioada 5 – 11 octombrie, în Albania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.