Fostul lider al PNL Vaslui, Marius Arcăleanu, a trecut la Forța Dreptei

0
731

Fost secretar general al Organizației Județene a PNL Vaslui, candidat al liberalilor pentru funcția de președintele al Consiliului Județean Vaslui, consilier local și județean din partea PNL, dar dat afară din organziație, la începutul anului, în urma unor conflicte cu conducerea județeană, Marius Arcăleanu face parte acum din Grupul de Inițiativă a Forței Dreptei Vaslui.

Cu o carieră grea, la propriu și la figurat, în PNL, Marius Arcăleanu, „politicianul cu apa”, adică consilierul local și județean cel mai preocupat de facturile vasluienilor la apă și canalizare și problemele societăților din subordinea Consiliului Local și Consiliului Județean, a spus „adio” PNL și a făcut zilele acestea primul pas către noua formațiune care se conturează pe eșicherul politicienii românești, Forța Dreptei.

De la începutul săptămânii, fostul secretar general al Organizației Județene a PNL Vaslui, candidat al liberalilor pentru funcție de președinte al Consiliului Județean la ultimele alegeri locale, poate cel mai vocal consilier local și consilier județean al liberalilor, face parte din „Grupul de Inițiativă a Forței Dreptei Vaslui”. Organismul acesta este constituit în vederea înființării Forței Drepte în județul Vaslui ca organizație politică, de la despărțirea de PNL a fostului lider al liberalilor, Ludovic Orban, la penultimul congres, astfel de grupuri constituindu-se în numeroase județe din țară.

Marius Arcăleanu a fost exclus din PNL Vaslui în luna martie în cadrul unei ședințe cu cântec în care liberalii nu au știut prea bine să spună de ce îl dau afară, dar nici Marius Arcăleanu nu a putut (sau nu a fost lăsat) să explice de ce este exclus. Invitat să ia cuvântul, el a abordat subiectul său preferat, prețul apei, profitând de prezența primarilor liberali în sală. Motivele stau însă în conflictele pe care Arcăleanu le-a avut cu cei din conducerea partidului, pe care, atunci când a candidat la președinția filialei locale Vaslui, împotriva lui Tudor Polak, și a organizației județene, împotriva lui Nelu Tătaru, nu a ezitat să o acuze.

Până în urmă cu câteva zile însă, Arcăleanu insista că așteaptă judecata dreptă a forurilor superioare ale partidului. Asta pentru ca luni să apară într-o fotografie, la dreapta fostului lider Ludovic Orban, ca membru al Grupul de Inițiativă a Forței Dreptei Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.