Edilii din comuna Băcani, cu ochii pe căruțași

Primarul de Băcani le transmite un avertisment căruțașilor care vor tranzita drumurile publice proaspăt asfaltate cu fonduri guvernamentale: dacă vor coborî în pantă cu sistemul de frânare vechi, care distruge covorul asfaltic, vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.500 – 5.000 lei.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, Vasile Stoica, primarul comunei Băcani, le atrage atenția cetățenilor că două din cele trei proiecte ce vizează asfaltarea drumurilor publice din comună au fost realizate deja, astfel că urmează să fie recepționate, iar sătenii au obligația de a nu le distruge. Cu atât mai mult cu cât investițiile au fost implementate cu fonduri guvernamentale, iar oficialii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vor sta cu ochii pe ele pentru a evita acest lucru. Totodată, edilul îi avertizează pe căruțași că cei care vor fi depistați că vor coborî pantele cu sistemul de frânare vechi, care zgârâie asfaltul, vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.500 – 5.000 lei.

„În ultimii trei ani, în comuna Băcani au fost depuse trei proiecte de asfaltare drumuri, până în prezent fiind realizate două proiecte de asfaltare drumuri de interes local. În primul proiect, realizat în anul 2020, prin Compania Națională de Investiții, au fost asfaltate drumuri locale în lungime totală de 4,2 kilometri în satele Băcani-Deal, Băltățeni și pe DC 84. În cel de-al doilea proiect, realizat în anul 2022, tot prin Compania Națională de Investiții, au fost asfaltate drumuri în lungime totală de 4,8 kilometri în satele Drujești, Băcani, Suseni, Vulpășeni și DC 84. Urmează și cel de-al treilea proiect, care este depus pentru finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (Programul „Anghel Saligny”), care va acoperi în proporție de peste 95% rețeaua de drumuri din comună. Atenție! După terminarea lucrărilor, urmează faza de recepție a proiectelor respective, iar la final se semneaza un proces verbal de predare-primire a obiectivelor, iar noi avem obligația să le păstrăm în stare bună de funcționare și, totodată, să luăm toate măsurile care se impun pentru protejarea acestora”, scrie primarul Stoica pe contul său de Facebook.

„Vin în fața dumneavoastră cu această problemă, deoarece, în ultima perioadă, am primit foarte multe informații și reclamații despre faptul că anumiți cetățeni posesori de căruțe circulă la coborâre pe aceste sectoare de drumuri în pantă cu sistemul de frânare vechi (adică cu tălpoiul). Dragi cetățeni, fac un ultim apel către toți posesorii de căruțe să își ia măsurile care se impun și, totodată, să își schimbe sistemul de frânare al căruțelor la coborâre în pantă (anularea vechiului tălpoi) sau să nu coboare pe sectoarele de drum modernizate prin asfaltare, ci să caute rute ocolitoare pentru coborâre. Noi vom fi monitorizați de către Ministerul Dezvoltării pentru protejarea acestor investiții executate cu finanțare guvernamentală. Rog din suflet toți cetățenii care locuiesc în zonele acestor drumuri în pantă să ne informeze dacă văd că anumiți posesori de căruțe coboară pe aceste sectoare de drumuri cu tălpoiul, care duce la stricarea drumurilor respective. Degeaba muncim la dezvoltarea și modernizarea drumurilor din comună, dacă unii dintre noi își bat joc de munca și banii noștri. Atenție! Cine va fi depistat că folosește la coborâre pe drumurile asfaltate sistemul de frânare cu tălpoi va fi aspru pedepsit… Amendă de la 1.500 lei – până la 5.000 lei. Haideți ca împreună să protejăm ce am realizat până în prezent!”, mai scrie edilul comunei Băcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.