Deputatul Tudor Polak cere măsuri fiscale eficiente şi coerente pentru stoparea creşterii prețului carburanților

0
662

„Este necesar ca Ministerul Finanțelor să analizeze mijloacele cele mai profitabile şi accesibile prin care să acționeze în vederea scăderii prețurilor de la pompă”, spune deputatul PNL de Vaslui Tudor Polak. Totodată, continuă acesta, la fel de necesare sunt analizele făcute de Consiliul Concurenței şi Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

„Măsurile care vor fi adoptate de Guvernul României pot veni numai prin intermediul Ministerului Finanțelor, indiferent dacă vorbim despre reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor. Sunt aspecte ce țin de fiscalitate şi este normal ca acestea să fie reglementate de instituția cu competențe şi expertiza cea mai mare pentru acest segment. Aşteptăm din partea domnului ministru Adrian Câciu o analiză publică asupra scenariilor de intervenție imediată asupra prețurilor”, subliniază parlamentarul liberal.

Problema prețurilor pe piața carburanților este în acest moment una sensibilă şi trebuie privită cu responsabilitate şi spirit practic, mai spune Tudor Polak, cu atât mai mult cu cât „cetățenii români sunt direct afectați de această situație, aşa că măsurile fiscale asumate trebuie să reflecte o analiză complexă a impactului acestora în perioada următoare!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.