Control judiciar pentru un „șofer” care le-a făcut pe toate

0
673

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 25 ani, care ar fi sustras un autoturism, l-ar fi condus fără a deține permis de conducere și ar fi fost implicat într-un eveniment rutier.

În data de 5 iunie 2022, ora 20.20, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că, un bărbat ar fi sustras un autoturism, l-ar fi condus și s-ar fi răsturnat cu acesta, în albia unui pârâu. În urma cercetărilor efectuate, echipa operativă de cercetare, formată din polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, a depistat și identificat autoturismul, înmatriculat în județul Vaslui, implicat în evenimentul rutier produs pe drumul sătesc din localitatea Unțești și persoana care l-a condus la acel moment. Astfel, prezumtivul autor, un bărbat de 25 de ani, din aceeași localitate, ar fi pătruns în autoturismul parcat în fața unui local de alimentație publică și l-ar fi condus pe drumul public, spre intersecția cu drumul județean DJ 245D. Într-o curbă la dreapta, pe fondul lipsei de experiență în condus, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-ar fi răsturnat, de pe un pod, în albia pârâului Horoiata (adâncă de aproximativ 4 metri) provocând avarii autoturismului.

Conducătorul autoturismului nu a suferit vătămări corporale și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 6 iunie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 25 de ani, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, față de acesta, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unei vehicul fără permis de conducere”,„conducerea unei vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, „distrugere” și „furt în scop de folosință”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.