Consilierii județeni votează extinderea sistemului de management al deșeurilor

Pentru că trebuie să trimită hotărârea până pe 30 iunie, executivul Consiliului Județean i-a convocat în ședință extraordinară pe aleșii județeni, astăzi, pentru a adopta depunerea proiectului „Sprijin în pregătirea aplicației de finanțare atribuire pentru proiectul Extinderea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui” în vederea finanțării.

„Urgența adoptării acestui proiect de hotărâre este dată de necesitatea transmiterii hotărârii consiliului județean până la data de 30.06.2022, se spune în expunerea de motive la proiectul de hotărâre pe care consilierii județeni îl vor avea în față în ședința de astăzi. Prin acesta, ei vor aproba depunerea proiectului „Sprijin în pregătirea aplicației de finanțare atribuire pentru proiectul Extinderea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui” în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 3. Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor Prioritatea de investiție 3.1. Reducerea numărului depozitelor neconforme şi creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor în România, apel de proiecte POIM/870/3/1/Reducerea numărului depozitelor neconforme și creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor în România.

Valoarea totală a proiectului „Sprijin în pregătirea aplicației de finanțare pentru proiectul Extinderea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui” este în cuantum de 7.353.830,64 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a Județului Vaslui la cofinanțarea proiectului are valoarea de 147.076,62 lei, reprezentând 2% din valoarea totală a proiectului. Aceasta va fi suportată din bugetul local al județului Vaslui, ca și cheltuielile conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului.

„Obiectivul general al proiectului constă în elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare pentru extinderea și dezvoltarea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui, în vederea atingerii țintelor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană prin achiziționarea serviciilor de consultanță în vederea sprijinirii activității Autorității Contractante, respectiv Autorității de Management, pentru pregătirea proiectelor ce urmează să fie propuse spre finanțare, prin întocmirea documentațiilor tehnico-economice ce constituie parte integrantă a Aplicației de Finanțare. Scopul proiectului constă în sprijinirea activității Consiliului Județean Vaslui prin achiziționarea serviciilor de consultanță și expertiză de specialitate pentru elaborarea documentelor suport ale aplicației de finanțare pentru extinderea sistemului integrat de management al deșeurilor, care va conduce la atingerea țintelor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană și Directivelor europene din sectorul deșeurilor. Proiectul va contribui în mod substanțial şi la atingerea unuia dintre principalele obiective ale Strategiei Europa 2020, pe baza cărora a fost promovat şi Programul Operațional Infrastructura Mare”, se spune în proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.