Concurs pentru cele 39 de fotolii de directori școlari din județ

La nici trei luni de la precedentul concurs, Ministerul Educației organizează un nou concurs pentru ocuparea fotoliilor de director și director adjunct din unitățile școlare. La nivelul județului Vaslui, au rămas încă neocupate 39 de funcții de conducere, dintre care 27 pentru director și 12 pentru director adjunct. Noii directori vor „intra în pâine” la începutul lunii octombrie.

În Monitorul Oficial nr. 623 din 24 iunie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 4.098 din 23 iunie 2022 pentru modificarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului Educației nr. 4.597/2021. Pentru funcțiile de conducere vacante în grădinițe, școli și licee se pot înscrie doar profesorii care au studii universitare cu diplomă de licență sau atestat de echivalare; sunt titulari, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, trebuie să aibă o vechime de minimum 5 ani și calificativul „Foarte bine” la evaluarea anuală din ultimii doi ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere. Totodată, aspiranții nu trebuie să fi fost sancționați disciplinar în anul școlar curent și în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere ori să fi fost condamnați penal și nici să fi fost lucrători ori colaboratori ai Securității.

Odată îndeplinite toate condițiile impuse de Metodologie, doritorii se pot înscrie pentru proba scrisă între 28 iunie – 17 iulie, urmând ca, între 18 – 21 iulie, să fie verificate dosarele depuse. Pe 22 iulie se va afișa lista cu candidații admiși la evaluarea dosarelor, iar pe 25 iulie se vor depune solicitările de analiză a cauzelor și eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică. Acestea vor fi remediate între 26 – 27 iulie, după care, pe 28 iulie, se va afișa lista actualizată a candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Ulterior, pe 29 iulie, se va face repartizarea candidaților pe centre de concurs.

Potrivit calendarului, proba scrisă se va desfășura pe 8 septembrie, tot în aceeași zi fiind programată și afișarea rezultatelor. În continuare, între 8 – 9 septembrie, vor fi depuse eventualele contestații, acestea urmând să fie soluționate între 12 – 13 septembrie. Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate pe 13 septembrie. Ulterior, între 14 – 18 septembrie, se va face înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de  opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ ce necesită avize suplimentare.

După aceea, pe 21 septembrie, va fi publicat graficul de desfășurare a interviurilor, acestea urmând să fie susținute efectiv între 22 – 29 septembrie. Urmează depunerea și soluționarea eventualelor contestații la interviu (23 – 30 septembrie), afișarea rezultatelor finale ale concursului (30 septembrie) și exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii / unităţi de învăţământ (3 octombrie). Nu în ultimul rând, pe 4 octombrie, vor fi validate rezultatele finale, iar pe 5 octombrie vor fi emise deciziile de numire.

În ceea ce privește posturile de conducere rămase vacante la nivelul județului Vaslui după concursul din ianuarie – aprilie 2022, vorbim despre 27 de fotolii de director și 12 de director adjunct ce urmează să fie ocupate prin concurs. Printre acestea, se regăsesc funcții de conducere și la unitățile școlare din mediul urban (Bârlad, Huși, Negrești și Vaslui), dar și din mediul rural, din localități precum Averești, Băcani, Berezeni, Bogdana, Boțești, Codăești, Dodești, Epureni, Fălciu, Găgești, Hoceni, Ibănești, Lipovăț, Mălușteni, Roșiești, Vetrișoaia, Voinești și Vutcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.