Camion răsturnat pe șosea la Muntenii de Jos

0
440

Pompierii vasluieni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă pentru a preveni declanșarea unui incendiu după ce un autocamion de mare tonaj s-a răsturnat pe șosea, între Muntenii de Jos și Lipovăț. Din autovehicul se scurgeau lichide combustibile. Circumstanțele producerii accidentului sunt cercetate de polițiști.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare) și un echipaj specializat pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DJ 245A, între localitățile Muntenii de Jos (comuna Muntenii de Jos) și Lipovăț (comuna Lipovăț).

La sosirea echipajului de intervenție a fost găsit un autovehicul de mare tonaj răsturnat pe carosabil. Din autovehicul se scurgeau lichide combustibile. De asemenea, încărcătura autovehiculului (peste cinci tone de viscere) era împrăștiată pe carosabil și în afara acestuia, pe o lungime aproximativ 50 metri, circulația fiind blocată pe ambele sensuri de mers.

La sosirea pompierilor, șoferul autocamionului răsturnat se autoevacuase.
Victima a fost evaluată de echipajul de pe ambulanță Vaslui sosit la locul accidentului.

Pompierii militari au asigurat măsurile PSI specifice (au îndepărtat bornele bateriei, au oprit scurgerile de combustibil, au absorbit cu nisip combustibilul scurs pe carosabil, iar mai apoi au îndepărtat urmele de ulei și combustibil de pe șosea). Pentru recuperarea materiilor organice împrăștiate pe șosea, a fost sesizată Garda de Mediu.

Circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.
În continuare, circulația este întreruptă în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.