Bârladul se laudă cu primele puncte moderne de colectare a deșeurilor reciclabile

Dacă, în ultimii ani, bârlădenii au avut la dispoziție clopotele metalice galbene și albastre ori pubele din plastic pentru depozitarea deșeurilor reciclabile (hartie/carton, plastic/metal și sticlă), de acum încolo, acestea vor fi înlocuite cu unele module ecologice, așa cum se folosesc și în orașele civilizate din țară și străinătate. Deocamdată, însă, vor fi modernizate doar câteva puncte de colectare din zona centrală a Bârladului. Anunțul a fost făcut, ieri, 14 iunie, de viceprimărița Ana Maria Vintilă, prin intermediul contului său de socializare.

„Punctele de colectare ale deșeurilor vor fi modernizate, prin instalarea unor module ecologice. Acestea se vor adăuga sticlelor REPET, care acum sunt în număr de 20 în municipiul Bârlad și colectează PET-urile și dozele metalice. Pentru moment, vor fi modernizate șapte puncte de colectare din zona centrală a orașului, câte au putut fi prinse în bugetul pe anul 2022. În funcție de creșterea gradului de colectare pentru materialele reciclabile, punctele vor fi modernizate în totalitate în timp. Le mulțumesc tuturor bârlădenilor care protejează mediul și colectează și depozitează selectiv deșeurile”, scrie viceprimărița Vintilă.

„Foarte important este să reținem că este interzisă depozitarea deșeurilor de către agenții economici în punctele gospodărești pentru populația generală. Cei care fac acest lucru vor fi amendați în concordanță cu legislația locală și națională. De asemenea, lucrătorii din piețe sunt obligați să ducă deșeurile în zona Pieței «Sfântul Ilie», unde există spațiu de depozitare. Mai facem un mic pas către un oraș mai curat, însă vom avea un Bârlad așa cum vrem atunci când toți vom respecta regulile!”, mai scrie edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.