Bârladul dă trei jucători pentru Campionatul European de Rugby în 7 din Ungaria

Trei dintre rugbiștii ce provin din Bârlad vor participa la cea de-a doua etapă a Campionatului European de Rugby în 7 (Rugby Europe Sevens Trophy Series), al doilea eșalon valoric al rugby-ului în 7 european, ce se va desfășura între 18-19 iunie, la Budapesta, capitala Ungariei. Este vorba despre Robert Neagu (fundaș la CSA Steaua), Alexandru Țiglă (mijlocaș la grămadă la CSM Știința Baia Mare) și Cosmin Iliuță (aripă la CSA Steaua). Toți au debutat la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar apoi au făcut pasul la echipa de seniori Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la diverse echipe de top din țară.

Cei trei sportivi au fost selecționați în lotul de 14 jucători în urma prestațiilor de la cluburile la care evoluează, a stagiului de pregătire desfășurat înaintea primei etape a Rugby Europe Sevens Trophy (11-12 iunie, Zagreb, Croația) și chiar a participării la competiția continentală, dar și a cantonamentului aflat în desfășurare la Complexul Național Sportiv Navasart Snagov, județul Ilfov. Ulterior, pe 16 iunie, „stejarii” se vor deplasa în Ungaria în vederea participării la competiție.

Ceilalți 11 sportivi selecționați de oficialii Federației Române de Rugby provin de la cluburile SCM USAMVB Timișoara, CSA Steaua, CSM Știința Baia Mare, ACSOV Pantelimon, RC Grivița UNEFS, CS Dinamo, CS Politehnica Iași și Știința Petroșani. Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din Alexandru Marin Jr. – antrenor, Marius Todosi – kinetoterapeut și Daniel Carpo – manager.

Trebuie menționat că, în prima etapă a Campionatului European de Rugby în 7, desfășurată în week-end, la Zagreb, România s-a clasat pe locul V. Printre componenții echipei care s-au deplasat în Croația s-au numărat și doi bârlădeni, respectiv frații Robert Neagu (fundaș, CSA Steaua) și Ovidiu Neagu (mijlocaș la deschidere, CS Dinamo). Acesta din urmă nu a mai fost convocat acum, întrucât trebuie să susțină examenul de Bacalaureat.

În etapa de la Budapesta, România face parte din Grupa B, alături de Anglia, Luxemburg și Letonia. Grupa A are în componență echipele din Irlanda, Israel, Suedia și Bulgaria, iar Grupa C are în componență echipele Țara Galilor, Ungaria, Danemarca și Croația. Meciurile din grupe au loc pe 18 iunie, iar cele eliminatorii pe 19 iunie. România va debuta cu Luxemburg (ora 11.06), după care va întâlni Letonia (ora 15.30) și Anglia (ora 19.32).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.