Bacalaureat 2022: doar trei medii de 10 în județ!

Dacă, în 2020, rezultatele inițiale la examenul național de Bacalaureat au evidențiat patru medii de 10 la nivelul județului, iar cele din 2021 – o singură medie de 10, cele de la sesiunea iunie-iulie 2022 au înregistrat trei medii de 10. Acestea au fost obținute de o absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, una a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și una a Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși. În ceea ce privește promovabilitatea înregistrată înainte de contestații, aceasta este de 70,60%, în creștere față de anul trecut.

Ministerul Educației a publicat ieri, 27 iunie, pe site-ul dedicat (http://bacalaureat.edu.ro/), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022. Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Astfel, la nivelul județului Vaslui, rata cumulată de promovare înainte de contestații este de 70,60%, în creștere față de sesiunea iunie-iulie 2021, când s-a înregistrat o promovabilitate de 65,6%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 74,60%, iar pentru promoțiile anterioare – 25,40%. Concret, dintr-un total de 2.418 candidați prezenți, au promovat 1.707 candidați, în timp ce 133 au obținut medii cuprinse între 5 – 5,99, iar alți 710 au avut medii mai mici de 5. În acest an, trei candidați din județ au obținut media 10 (zece), respectiv Irina Maria Muntenașu, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Beatrice Ilașcu, absolventă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, și Roberta Luca, absolventă a Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși.

„La nivelul probelor de examen, situația notelor de 10 (zece) este următoarea: • 5 candidați au obținut nota 10 la Limba și literatura română; • 88 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 49 / Istorie – 39); • 62 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: • recunoașterea / echivalarea / susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5.00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; • obținerea mediei 6.00 (cel puțin) la probele scrise. Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă atașat (https://www.edu.ro/sites/default/files/27_06_2022_Dosar_presa_rezultate_Bacalaureat_2022_prima_sesiune_IC.pdf)”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Potrivit calendarului, contestațiile au putut pot fi depuse / transmise ieri, 27 iunie, în intervalul orar 12.00-18.00, iar soluționarea acestora se va face în perioada 28 – 30 iunie. Nota acordată ca urmare a rezolvării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere, reprezentând nota finală obţinută de candidat la proba respectivă. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie, pe site-ul dedicat (http://bacalaureat.edu.ro/) și la avizierul fiecărui centru de examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.