Autoritățile din Bârlad, o nouă dezinsecție pe raza orașului

Pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase transmise prin înțepăturile de insecte, inclusiv a infecției cu virusul West Nile, ce cauzează meningo-encefalită, la mijlocul acestei săptămâni, autoritățile bârlădene derulează o nouă acțiune de stârpire a țânțarilor, muștelor și căpușelor.

În sezonul cald, înmulțirea țânțarilor devine o adevărată problemă la nivelul Bârladului, nu doar pentru localnicii exasperați de insectele care îi înțeapă și le pot transmite diverse boli infecțioase, ci și pentru cei din conducerea orașului care, an de an, sunt asaltați de solicitări din partea cetățenilor care cer stârpirea lor. Așa că autoritățile au hotărât să declanșeze a treia acțiune de combatere a țânțarilor, muștelor și căpușelor din oraș din această vară (celelalte două au avut loc tot în luna iunie), responsabilă de acțiune fiind SC Compania de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad, firmă acționariată de Consiliul Local Bârlad.

Ca și dățile trecute, primele vizate de dezinsecție sunt spațiile verzi din Grădina Publică, Parcul „Victor Ion Popa”, dar și locurile de joacă pentru copii. Stropirea cu insecticid va viza și spațiile verzi din zonele de blocuri și case, precum și scuarurile și aliniamentele stradale din Nordul Bârladului. Acțiunea va începe în noaptea de miercuri spre joi (22/23 iunie), în intervalul orar 23.00 – 5.00, pe teren urmând să se deplaseze autoutilitare dotate cu pulverizatoare, iar acolo unde nu e posbil, stropirea va fi făcută de muncitori care vor căra pulverizatoare similare în spate.

Ulterior, în noaptea de joi spre vineri (23/24 iunie), în același interval orar, „vânătorii” de insecte se vor muta în jumătatea de Sud a orașului. Astfel, aceștia vor pulveriza cu insecticid pe spațiile verzi din zonele de blocuri și de case, în zona de protecție a pârâului Valea Seacă și canalele aferente, în Parcul „Mihai Eminescu”, în zona lacului Prodana, în locurile de joacă pentru copii și în scuaruri și aliniamente stradale din Sudul orașului.

„În acțiunile efectuate pedestru și cu autoutilitara, insecticidul folosit este Solfac Trio EC 140 NF, produsul fiind avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, având avizul nr. 5645BIO/18/12.24. Pentru acțiunea de dezinsecție din zona Lacului Prodana, se va folosi substanța VectoBac WG, având autorizația nr. RO/2017/0202/MRA/FR-2015-0038. În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 ore. Precauții: sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase”, se precizează în anunțul conducerii SC CUP SA Bârlad referitor la acțiunea de dezinsecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.