Ansamblu de vehicule neînmatriculate, condus de un şofer cu permis necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule neînmatriculate şi fără ca permisul de conducere valabil deţinut să îi dădea dreptul de a-l conduce. 

În data de 28 iunie, în jurul orei 21.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F.Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele având aplicate numere de înmatriculare specifice Danemarcei.

Existând  suspiciuni cu privire la situaţia juridică a vehiculelor în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acestea sunt radiate din circulaţie începând cu data de 24.06.2022 şi nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculate pentru a putea circula pe drumurile publice din România. Totodată, poliţiştii de fronstieră au stabilit că şoferul nu deţine  permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesară pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.