Amendă pentru fabrica din Negrești în care un angajat a fost strivit de un panou

0
393

Fabrica din Negrești unde, la mijlocul lunii, un muncitor a fost strivit de un panou metalic cu o greutate de o tonă a fost amendată cu 8.000 de lei.

Pe 14 iunie la o fabrică de mobilă din Negrești, un bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce un panou metalic cu o greutate de aproximativ o tonă a căzut peste el. Poliţiştii vasluieni au deschis atunci un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
ulterior, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 8.000 de lei „pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii referitoare la autorizarea şi exploatarea instalaţiilor care funcţionează sub incidenţa ISCIR şi pentru adoptarea unor soluţii neconforme în ceea ce priveşte transportul materialelor”, a declarat Constantin Harja, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.
„Pe data de 14 iunie, la ora 07.38, Poliţia oraşului Negreşti a fost sesizată cu privire la faptul că la o societate de pe raza localităţii o persoană a fost vătămată. Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce se afla la serviciu, unui bărbat de 44 de ani, din oraşul Negreşti, i-ar fi căzut, din chinga unui motostivuitor, un ansamblu metalic de aproximativ 900 de kilograme, în zona şoldului şi a picioarelor. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.