Și vasluienii cu venituri mici se vor putea conecta la apă și canalizare!

„Practic, toți cei care nu și-au permis din punct de vedere financiar să se conecteze la rețelele publice de alimentare cu apă și la sistemele publice de canalizare, o vor putea face acum, prin Prima Conectare”, a spus ministrul Mediului, Barna Tánczos, la lansarea programului Prima Conectare. Prin programul care beneficiază de un buget de 168 de milioane de euro, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă uzată existente.

Vasluienii cu venituri mici se vor putea conecta la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente, odată cu implementarea programului Prima Conectare.

În cadrul unei conferințe de presă prin care a fost anunțată lansarea în consultare publică a ghidului de finanțare pentru program, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat că Programul „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare” are un buget de 168 milioane de euro și va duce la conectarea la sistemele de apă și canalizare a peste 88.400 de gospodării la nivel național.

„Prima Conectare oferă un sprijin pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere financiar și social, dar este doar o parte din reforma pe care ne-am asumat-o pe componenta Apă uzată. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și-a asumat implementarea unei reforme, prin PNRR, atât pe partea de reglementare/legiferare, cât și pe partea de finanțare, în ceea ce privește investițiile în managementul apei. Astfel, din bugetul alocat programului Prima Conectare, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă uzată existente. Este un sprijin consistent pentru familiile și persoanele singure, cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie), pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare. Practic, toți cei care nu și-au permis din punct de vedere financiar să se conecteze la rețelele publice de alimentare cu apă și la sistemele publice de canalizare, o vor putea face acum, prin Prima Conectare”, a declarat ministrul Barna Tánczos, în cadrul conferinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.