Vasluienii au putut testa efectul drogurilor, cu ajutorul unor ochelari speciali

În data de 11 iunie, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară, dar și cu specialiști și voluntari ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au desfășurat activități informativ-preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, activități la care au participat zeci de tineri și adulți. Activitatea s-a desfășurat în Parcul Municipal Copou din municipiul Vaslui. Polițiștii au atras atenția și asupra consecințelor pe care consumul de droguri le poate avea.

Doritorii au putut testa, prin ochelari simulatori, efectele consumului de alcool și droguri, dar şi starea de intoxicare cu acestea, în scopul prevenirii consumului de substanţe psihotrope.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au folosit toate cele trei tipuri de ochelari (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului de alcool în versiunea de noapte şi ochelarii care induc efectele consumului de droguri) care simulează în mod impresionant starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanţe psihotrope.

Activitățile au continuat și în ziua următoare, în aceeași locație, în cadrul acestora, copiilor fiindu-le oferite recomandări privind vacanța în siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.