Vasluian cercetat pentru trafic de droguri de risc

În data de 17 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat din județul Vaslui, cercetat pentru trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

În data de 17 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au realizat o prindere, în flagrant delict, în municipiul Vaslui, în urma căreia, au fost descoperite și ridicate peste 50 de grame de cannabis, un terminal mobil, o cartelă SIM, un mini cântar electronic, care prezenta urme de materie vegetală și diverse sume de bani. Din cercetări, a reieșit faptul că, din iulie 2019 și până în prezent, persoana bănuită ar fi desfășurat activităţi de procurare, depozitare și vânzare a drogurilor de risc (cannabis) și a unor produse susceptibile a avea efecte psihoactive, din clasa cannabinoizilor sintetici, către consumatori din municipiul Vaslui, precum și activități de introducere în țară a unor droguri de risc (cannabis).

În cauză, față de bărbat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ieri, acesta a fost prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor Vaslui.

De precizat că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.