Teatrul din Bârlad ajunge din nou la Negrești

0
568

În organizarea Consiliului Județean și a Primăriei Negrești, Teatrul „Victor Ioan Popa” din Bârlad ajunge din nou la Negrești, de această dată cu piesa „Slugă la doi stăpâni”. Spectacolul de teatru va avea loc miercuri, 25 mai, ora 18.00, la Casa Orășenească de Cultură „Neculai Cioată” Negrești va găzdui spectacolul de teatru „Slugă la doi stăpâni”, susținut de Teatrul Victor Ioan Popa din Bârlad.

Miercuri, 25 mai, ora 18.00, negreștenii sunt așteptați la teatru, un eveniment mai puțin obișnuit pentru oraș, deși Teatrul „Victor Ioan Popa” din Bârlad a mai organizat astfel de spectacole în oraș. În organizarea Consiliului Județean și a Primăriei Negrești, artinștii bârlădeni vor juca „Slugă la doi stăpâni” la Casa Orășenească de Cultură „Neculai Cioată” Negrești. 

„Cum ajungi să servești doi stăpâni în același timp? Câtă vreme va trece până-și vor da seama stăpânii? Ce se va întâmpla, dacă-și vor da seama? Să nu ne grăbim cu răspunsurile, pentru că Goldoni a scris acest text în urmă cu aproape trei sute de ani. Altfel funcționa pe atunci facebook-ul și altele erau relațiile dintre oameni și dintre clasele sociale. Spus în două feluri, mai simplu sau mai elevat, „Slugă la doi stăpâni” este un text despre șmecheria omului simplu sau o poveste despre cum să complici cu seninătate o situație ce ține de cerințele umane cotidiene.

Eroului principal, Truffaldino, i se face foame de când își tot așteaptă stăpânul; el are un legământ păgân cu propriul stăpân, pe care cel din urmă nu vrea să-l respecte. Dar pentru că omul nu trăiește doar cu hrană, ci și cu iubire, trei cupluri de îndrăgostiți se caută, se ceartă și se împacă dominați de gelozie, de hazard, de părinți, cu toții răsfoitori ale filelor colorate ce-i înconjoară și din care citesc fără să cunoască literele.

Publicul ar trebui să fie fascinat, în primul rând, de capacitatea supraumană a lui Truffaldino de a se descurca în războiul țesut de minciunile sale. Ar mai trebui urmărite furia și aparentul primitivism al lui Pantalone, care ascund o simplitate și o bunătate sănătoase”, este prezentarea piesei pe care o fac organizatorii pentru negreștenii amatori de teatru.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură, prețul unui bilet fiind de 35 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.