Rugbiștii Liceului Pedagogic Bârlad, în luptă pentru al optulea aur național

0
1035

Deținătoare a șapte titluri de campioană națională, echipa de rugby a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad va încerca și în acest an să câștige aurul național, după ce, în week-end, s-a calificat la etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS).

Pe data de 7 mai, terenul de sport al Clubului Sportiv Școlar Bârlad a găzduit partidele de rugby super mixt din cadrul etapei zonale – regiunea Moldova Nord a ONSS. Rugby super mixt reprezintă vechiul rugby tag, în care jucătorii poartă la mijloc o eșarfă, și, în plus, prin regulament, este obligatoriu ca pe teren să fie și o fată.

Deși, teoretic, ar fi trebuit să participe echipe din șase județe ale Moldovei (Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Neamț și Vaslui), la etapa regională a competiției sportive au luat parte doar trei echipe. Este vorba despre reprezentativele județelor Vaslui, Iași și Botoșani, care s-au calificat la faza regională a ONSS în urma câștigării locului I la etapa județeană.

Ca și în ultimii șase ani, excepție făcând 2020 și 2021, când olimpiadele școlare au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, județul Vaslui a fost reprezentat tot de echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, care a obținut locul I la etapa județeană și a mers la cea regională. Și, ca un deja-vu, în urma meciurilor disputate de rugbiștii din cele trei județe, campioana Moldovei a fost desemnată tot echipa de la Liceul Pedagogic.

Așa că rugbiștii bârlădeni vor reprezenta orașul și județul la etapa națională a ONSS, urmând să se întreacă cu sportivi din celelalte șapte regiuni ale țării. Întrucât, până acum, liceenii de la „Pedagogic” au devenit vicecampioni naționali de șase ori și campioni naționali de șapte ori (în 2008, 2009, 2013, 2014, 2017, 2018 și 2019), această calificare era așteptată atât de sportivi cât și de antrenorii Dan Tufaru și Valerian Panțîru, care speră ca, și în 2022, să repete performanța.

„Felicitări echipei de rugby a Liceului Pedagogic «Ioan Popescu» Bârlad pentru calificarea la faza finală a ONSS – licee și felicitări echipelor participante la faza zonală! Vrem să reprezentăm rugby-ul super mixt din Moldova așa cum am făcut-o mereu, prin câștigarea unei medalii, pentru că avem obligația de a ne apăra titlul de campioni câștigat în 2019!”, a spus profesorul Dan Tufaru, antrenorul sportivilor.

Din echipa câștigătoare fac parte următorii elevi: Sebastian Gabriel Bogdan, Sorin Ștefan Ureche, Ștefan Marin Tinu, Fabian Constantin Bunu, Radu-George Pascu, Bianca Liliana Sterian, Felix Nicolae Țurcanu, Ana Maria Manole, Ștefan Marian Tinu, Alex George Năsui, Renata Gabriela Prisecaru și Iulia Pavăl.

Faza finală a ONSS va avea loc între 19-22 mai, la Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.