În sfârșit, Primăria Bârlad cumpără materiale sanitare și dezinfectanți pentru unitățile școlare!

0
604

După mai bine de doi ani de la declanșarea pandemiei de COVID-19, municipalitatea bârlădeană a demarat, în sfârșit, procedura de achiziție a materialelor sanitare și a dezinfectanților cu care vor fi dotate instituțiile de învățământ din oraș. Contractul are o valoare de 4 milioane de lei fără TVA, trebuie derulat în decurs de 4 luni și este finanțat cu fonduri UE în cadrul POIM 2014-2020.

Pe data de 6 mai, Primăria Bârlad a publicat pe SICAP anunțul privind contractul „Furnizare materiale sanitare consumabile pentru implementarea proiectului «Gestionarea eficientă a pandemiei în unitățile de învățământ din Bârlad»”, în valoare totală de 4.019.748,96 lei fără TVA (adică 4.783.501,26 lei cu TVA). Potrivit caietului de sarcini atașat, contractul vizează furnizarea următoarelor materiale sanitare: 1.649.205 măști de protecție medicală adulți, 451.180 măști de protecție medicală copii, 1.272 viziere de protecție, 33.009 litri dezinfectanți pentru mâini, 1.157 litri dezinfectanți suprafețe – soluție concentrată, 3.235 combinezoane de protecție și 298.500 mănuși de protecție medicală.

Întreaga cantitate de produse va fi distribuită grădinițelor cu program prelungit nr. 2, 4, 5, 8, 9 și 11, grădinițelor cu program normal nr. 3, 7, 12, 13, 15, 17, 18, 19, 20 și 23, Școlii Gimnaziale de Arte „N. N. Tonitza”, Școlii Gimnaziale „Principesa Elena Bibescu”, Școlii Gimnaziale „Victor Ion Popa”, Școlii Gimnaziale „Iorgu Radu”, Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan”, Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”, Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu”, Școlii Gimnaziale „Stroe Belloescu”, Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu”, Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceului Tehnologic „Petru Rareș” și Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”.

Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 14 iunie. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe data de 17 august. Ulterior, va fi desemnat un câștigător și va fi semnat contractul de furnizare a respectivelor consumabile, durata contractului fiind de 4 luni.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preț, în care prețul ofertei are o pondere de 90%, iar garanția acordată produselor contează în proporție de 10%.

Trebuie spus că proiectul „Gestionarea eficientă a pandemiei în unitățile de învățământ din Bârlad”, depus în cadrul Axei Prioritare 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale, este finanțat cu fonduri UE prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea unei capacități adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educație preuniversitar de stat din Bârlad, contribuind astfel la reluarea procesului de învățare în siguranță, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.