Elev din Bârlad, calificat la faza europeană a Olimpiadei Internaționale de Engleză Hippo

0
1895

Rareș Cristian Macovei, elev în clasa a III-a la o școală din Bârlad, se numără printre cei 40 de elevi europeni calificați la etapa continentală a Olimpiadei Internaționale „Engleza fără Frontiere” Hippo, organizată de Italia pentru elevii de 6-19 ani de pe tot mapamondul, cu condiția să nu fie vorbitori nativi ai Limbii Engleze. Acesta este calificat la categoria Hippo 1, unde sunt incluși copii de 9-11 ani, alături de alți doi elevi din țară: unul din Cluj-Napoca și unul din Caracal.

Un nou motiv de mândrie pentru Bârlad! În urmă cu câteva zile, Rareș Cristian Macovei (9 ani), elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, dar care se pregătește intensiv la Limba Engleză la Centrul Educațional YES (Youth Education Solutions), a aflat că se numără printre cei trei români, respectiv cei 40 de europeni, calificați la etapa continentală a Olimpiadei Internaționale „Engleza fără Frontiere” Hippo, grupa Hippo 1 (pentru copii de 9-11 ani).

Este vorba despre o olimpiadă aflată la cea de-a 10-a ediție, organizată de Global Hippo Association, un ONG din Italia, pentru a promova Limba Engleză, a provoca elevii din întreaga lume să concureze în această limbă și a îmbunătăți cooperarea dintre profesorii de pe mapamond. Se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă / nivele de pregătire (Little Hippo, Hippo 1, Hippo 2, Hippo 3, Hippo 4, Hippo 5, Hippo S10, Hippo S15, Hippo S19). Olimpiada Hippo se adresează tuturor elevilor cu vârsta cuprinsă între 6-19 ani de pe toate continentele, excepție făcând cei din țările vorbitoare de Limba Engleză. Ca și în cazul olimpiadelor școlare, și aceasta are mai multe etape: runda preliminară (25 februarie), runda semi-finală (25 martie), etapa regională (mai-iunie) și finala mondială (Roma, Italia, între 29-30 septembrie).

La etapa preliminară, desfășurată la nivelul Bârladului la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, au participat în jur de 180 de elevi din toate unitățile gimnaziale din oraș, iar Centrul Educațional YES a înscris alți 84 de elevi, dintre care 12 se pregătesc la Centrul Județean de Excelență Vaslui. Toți cei 84 de elevi sunt pregătiți de profesoara Anca Sandu, cea care a înființat Centrul Educațional YES (în octombrie 2019). După runda preliminară, șase copii pregătiți la Centrul Educațional YES s-au calificat la cea de-a doua (runda semi-finală), respectiv trei la grupa Hippo 1 și trei la grupa Hippo 4 (pentru avansați).

„Rareș a participat la grupa Hippo 1 și s-a calificat la etapa europeană împreună cu alți doi copii din România, unul din Cluj-Napoca și unul din Caracal. Din cei 40 de elevi din Europa ce s-au calificat la etapa regională, care va fi găzduită de Lido di Jesolo, Italia, între 18-20 mai, Rareș este pe locul 18, cu un punctaj de 74,5 din maximum de 80 puncte. La proba de Reading (înțelegerea textului citit) a obținut 40 de puncte, iar la proba de Writing (compuneri) a obținut 34,5 puncte. Cele mai mari punctaje acordate la grupa Hippo 1, respectiv 78, le-au primit doi elevi din Cipru. Este foarte important de reținut că, după deschiderea centrului, în octombrie 2019, a funcționat normal doar până în martie 2020, când pandemia ne-a forțat să ne desfășurăm activitatea în format online. Chiar și așa, am reușit să facem performanță. În Italia vom pleca pe 18 mai, examenul este programat pe 19 mai, în campusul Hippo, situat lângă Veneția, iar înapoi ne vom întoarce pe 20 mai. Nu ne-am gândit că vom participa la astfel de competiții școlare, Centrul Educațional YES fiind înființat cu fonduri europene pentru comunitatea bârlădeană, în principal pentru pregătire și examinare Cambridge în Limba Engleză”, ne-a declarat profesoara Anca Sandu, fondatoarea Centrului.

Potrivit acesteia, aici se predă și teatru, Limba și Literatura Română pentru elevii de clasa a XII-a, artă decorativă și Informatică pentru elevii din ciclul primar.

Trebuie spus că Rareș Cristian Macovei este și practicant de arte marțiale, mai exact de Taekwon-Do, fiind înscris în ACS Kwon Bârlad. Ba chiar a cucerit și câteva titluri naționale la campionatele naționale desfășurate în ultmii ani.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.